Пандус, на який збирали гроші тернополяни, встановили біля храму святого апостола Петра (Фото)

Фото: Лицарі Колумба ради #17487

Завершили будівництво пандуса біля церкви святого апостола Петра в Тернополі. Про це інформують Лицарі Колумба м. Тернопіль парафія святого апостола Петра рада #17487.

Здійснити цей задум лицарів мотивували парафіяни церкви, які мають обмежені можливості для пересування. Адже для цих людей є особливо важливо самостійно відвідувати літургію і долучатися до Святих Тайн.

У часі проєктування та визначення кошторису стало зрозуміло, що його вартісь буде доволі значною, – повідомляють Лицарі Колумба ради #17487. – Фінансова невизначеність часів пандемії також впливала на прийняття рішення про початок. Та лицарі Ради мають щиру довіру у парафіян і в християнських спільнотах парафії. Віра в Боже Благословення цієї справи та в щире серце прихожан Церкви стали вирішальними.

Сьогодні Лицарі Колумба звітують про завершення робіт. Пандус технічно готовий до використання.

Андрій, учасник спільноти Лицарі Колуба, заступник Великого Лицаря, розповів, що задум про встановлення пандуса виник три-чотири роки тому. Активні роботи з будівництва, проєктування, кошторису розпочали в березні цього року.

Дозволи, благословення пароха ми робили минулого року , – розповідає Андрій. – На даний момент витратили приблизно 70 тисяч гривень. І це на матеріали. Організаційні питання в роботі, завезти майстрів чи привезти інструменти, не враховані. Це все робили учасники спільноти Лицарі Колуба, які є ініціаторами цього проєкту. Точну суму не порахували, бо ми досі кошти затрачаємо. Ще потрібно коляску, щоб переїжджати високий поріг. Також замовили спеціальні ґумові накладки, на які теж потрібні гроші.

Невдовзі споруду освятять. Прихожанам нашої церкви вдалося здійснити цю справу. Щиро вдячні всім за пожертви та допомогу! – кажуть у спільноті Лицарів Колумба.

Читайте також: У Тернополі збирають кошти на пандус для маломобільних людей та людей з інвалідністю (Відео)

Exit mobile version