Юний Роман Кодьман з Тернопільщини бореться з недугом та мріє про повноцінне життя

Фото з відкритих джерел

14-річний Роман Кодьман з Лановець потребує нашої з вами допомоги. Хлопець мужньо бореться за своє здоров’я та вірить, що переможе. Далі – у матеріалі.

Роман змалку ріс допитливим і товариським. У нього завжди було багато захоплень. Та найбільше він любить допомагати дідусеві. Про те, що вже зовсім скоро йому доведеться пройти нелегкі випробування долі й гадки не мали.

Біда із 14-річним Романом Кодьманом з Лановець трапилося на початку літніх канікул. Юнак допомагав дідусеві поратися по господарству, коли послизнувся та впав. Бабуся Романа Марія Козак каже, дитина ніколи не скаржилася на стан здоров’я, практично ніколи не хворів. Тому діагноз, який поставили медики, приголомшив всю родину – юнацький епіфізіоліз лівого стегна або стійке порушення статико-динамічної функції опорно-рухового апарату.

Лікарі пояснили, юнак хворіє вже певний час. Аби в майбутньому він зміг повноцінно ходити, йому потрібна операція. Та не лише на коліні, яке травмував, а на обох. На щастя, хірургічне втручання пройшло без ускладнень. Далі – реабілітація та повернення додому.

Опісля приїзду Романа з лікарні двері будинку завжди були відчинені. У хлопця багато друзів і всі вони приходили його провідати. Рідні, близькі та знайомі оточили його турботою зі всіх сторін. На жаль, мама не змогла і не може бути поруч із сином у цей важкий для нього час. У день, коли Роман невдало упав, жінка тільки-но зранку сіла в автобус та поїхала до Польщі.

“Наталя – мама Ромчика, постійно дзвонить та питає як справи. Материнське серце болить за дитину і не знаходить місця. Звичайно, вона дуже хоче приїхати і бути поруч з сином, але не може. Потрібні гроші на лікування. Та і на операцію ми позичили кілька тисяч євро, які потрібно віддати. Дякую дуже тим людям, які вже нам допомогли. Така біда”, – бідкається пані Марія.

Сьогодні юний ланівчанин вже робить перші кроки. Попереду – ще одна операція та тривала реабілітація. Хлопець потребує підтримки небайдужих людей. Тож, якщо у вас є можливість допомогти Роману Кодьману одужати – зробіть це.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк 4149 4991 2572 6586 – Кодьман Наталя Олександрівна (мама)

Читайте також: “Серце розривається. Очі сина повні страху, а вдіяти нічого не можу”: тернополянка благає про допомогу

Exit mobile version