Зоозахисники домоглися скасування виставки тварин у Тернополі: що кажуть містяни

Відкриття виставки тварин, заплановане у Тернополі ще на 8 липня, не відбулося. Зоозахисники домоглися її скасування. Кажуть, це – перемога гуманності.

“Наприкінці червня ми дізналися, що в самісінькому центрі Тернополя у ТЦ Орнава планують відкрити контактну виставку тварин, попри те, що Тернопільська міська рада ще влітку 2018 року заборонила на території міста діяльність пересувних шапіто та інших мобільних розваг із використанням диких та екзотичних тварин, і всупереч тому, що пересувні звіринці є забороненими згідно зі с. 25 ЗУ “Про захист тварин від жорстокого поводження”.

Тоді багато мешканців Тернополя й інших міст звернулись до ТЦ із закликом не допустити відкриття на території їхнього закладу виставки зокрема й диких тварин через жорстокі умови утримання та зазначені вище заборони”, – розповідають зоозахисники UAnimals.

За словами зоозахисників, тернополяни були готові організовувати мітинг і відстоювати заборону на подібні розваги, яку за підтримки місцевих депутатів активістам UAnimals вдалось добитись ще три роки тому. Аби обговорити цю ситуацію, представниця UAnimals Людмила Чеховська зустрілася з адміністрацією закладу. Керівництво Торгівельного Центру дослухалась зоозахисників та громади міста й скасувала виставку.

Журналісти “Файного міста” поцікавилися думкою тернополян з приводу виставок тварин. Зазначимо, що містяни підтримали ініціативу зоозахисників. Кажуть, тварини мають жити у своєму природному середовищі, а не бути замкненими у тісних клітках чи невідповідно облаштованих вольєрах.

На думку тернополяни, єдиним виключенням, коли тварини можуть і навіть мусять жити в неволі, є випадки травмувань диких тварин. Коли вони саме вже не здатні про себе подбати і без допомоги людини просто загинуть.

“Підтримуємо скасування виставки. Як би нам не показували, що тим тваринам добре, всі ми добре знаємо, що це далеко не так. На утриманні тварин економлять, їхнє харчування стовідсотково здешевлюють, бо кому треба витрачати величезні кошти, коли зацікавлені у прибутку. Спека, холод, транспортування тварин… Не думаю, що хтось дуже вже зважає на цих бідолах. Утримувачам головне заробіток – це правда, яку не приховати”, – каже тернополянка Вікторія Мармусь.

“Бачила оголошення про виставку, здивувалася. Можливо б пішла подивитися, цікаво ж все ж таки. Та навіть попри бажання побачити екзотичних тварин я все ж підтримую позицію зоозахисників”, – додає тернополянка Марта Біла.

“Вважаю, що єдиним випадком, коли тварини можуть бути обмежені у просторі і вільному пересування, є стан їхнього здоров’я. Скажімо, коли вони самі поранилися чи хтось напав на них. Коли вони вже не здатні себе прогодувати. Тоді так, за тваринами треба доглядати і утримувати їх у тих умовах, які дозволять їм жити, а не призведуть до загибелі”, – відзначає тернополянин Роман Крищевський.
Exit mobile version