Відновлення аераційного фонтану у Тернополі: коли повноцінно запрацює водограй (Відео)

Літо у розпалі, надворі спека, на площах та у парках Тернополя запрацювали фонтани. Усі, окрім родзинки обласного центру – найдовшого, аераційного. Водограй ще наприкінці зими пошкодили вандали, і роботи з його відновлення тривають досі. Комунальники кажуть, шкоди завдано чималої, тож ремонт триватиме ще деякий час.

Сьогодні у водойму зі сторони острівка “Чайка” працівники опустили відремонтований двигун. Ще один такий чекає своє черги на суходолі. Це та частина проведеної роботи, котра стосується самого запуску аераційного фонтану.

Йде заміна двигуна, так як кабелі були вкрадені та втоплені. Кабель, який живив двигун, лежав на дні і вийшов з ладу. Ще раніше ми витягнули з води два такі двигуни, вдалося їх висушити. Тепер згорілий двигун замінюємо відремонтованим”, – каже майстер-енергетик КП “Тернопільводоканал” Богдан Рухан.

Щодо освітлення, то цим питанням займається інша організація. ЇЇ працівники також змушені відновити пошкоджені кабелі, аби аераційний фонтан заграв веселковими барвами. На ці роботи передбачається затратити ще близько двох тижнів.

До слова, загалом зловмисник викрав понад 1300 метрів кабелю електроживлення насосного обладнання та освітлення аераційного фонтану.

Читайте також: Поліція Тернополя оприлюднила відео крадіжки деталей з аераційного фонтану у парку Шевченка (Відео)

Зазначимо, що чоловіка, який пошкодив аераційний фонтан, правоохоронці розшукали. Крадієм виявився раніше судимий житель Тернопільщини. Як розповів старший оперуповноважений карного розшуку Тернопільського районного управління поліції Євген Оконський, зловмисника помітили люди, коли він спалював кабель у лісосмузі, та зателефонували на лінію 102.  Поліцейські виїхали на місце події та затримали чоловіка.

Детальніше у – попередніх відеоматеріалах: У Тернополі затримали чоловіка, який викрав кабель з аераційного фонтана у парку Шевченка

Читайте також: Тернопільським ставом курсують теплоходи: вартість квитків та графік роботи (Відео)

Exit mobile version