Аби у кранах з’явилася гаряча вода, тернополян просять сплатити борги за комуналку

Фото з відкритих джерел

З 20 травня у Тернополі котельні та паливні зупинені на ремонт. Окрім цього, у зв’язку з рішенням уряду, у місті припинили постачання гарячої води, відновити яке планують вже з 26 червня. Та для того, щоб у кранах знову з’явилася гаряча вода, потрібно, аби тернополяни розрахувалися за отримані раніше послуги.

“Ми робимо усе можливе, щоб вже незабаром відновити надавання послуги із гарячого водопостачання. У зв’язку  з тим, що Уряд припинив регулювання цін на газ для комунальних підприємств «Теплокомуненерго» від 20 травня 2021 року, відтепер КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» має оплачувати за місячний об’єм газу для надавання послуги напередодні, а не після отримання проплат від споживачів, як було раніше. Потрібно зібрати досить великі кошти, щоб надавати послугу вчасно та у повному обсязі.

Адміністрація КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” звертається до споживачів із проханням  про повну та вчасну сплату за спожиті послуги підприємства, а також про сплату заборгованості минулих періодів, – зазначають у підприємстві.

На сьогодні сума боргу за отримані послуги становить близько 70 мільйонів гривень. У комунальному підприємстві зазначають, що при накопиченні значної суми боргу тернополяни можуть скористатися договором реструктуризації  та виплатити його частинами.

Нагадаємо, “Нафтогаз” на 30 % підняв ціну на газ для підприємств теплокомуненерго і вимагає сплатити гроші наперед. Місцеві тепловики не мають цих коштів, оскільки змушені були останні два роки покривати різницю між ринковою ціною газу і тією, яка закладена у тарифі на підігрів гарячої води. Уряд мав півроку часу, щоб компенсувати місцевим бюджетам втрати, однак не вжив жодних заходів. Більшість обласних центрів України залишилися без гарячої води.

Що сталося?

Якою є позиція Тернополя?

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» оновило графік зупинок котелень та паливних. Підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» швидше розпочало ремонтні роботи на котельнях, щоб у разі позитивного вирішення питання на рівні держави, у раніші терміни відновити гаряче водопостачання.

Читайте також: Тернополяни залишаються без гарячої води, бо урядовці не дотримали слова по ціна на газ

Exit mobile version