На Тернопільщині чоловік придбав римський меч і потрапив до суду

Житель Тернопільщини придбав на ринку римського меча і потрапив до суду. Тепер за носіння зброї чоловіку доведеться сплатити понад дві тисячі гривень та відпрацювати 120 годин громадських робіт.

У вироку Козівського райсуду від 9 червня зазначається, що 30 вересня 2020 обвинувачений перебуваючи на ринку у Збаражі, побачив у продажі меч за 2 тисячі гривень. Вирішив придбати. Опісля положив “обновку” у багажник авто і возив, поки у квітні 2021 не вилучили правоохоронці.

Згадуваний меч, згідно з висновком експерта, є холодною зброєю колюче-рублячої дії, а саме – мечем по типу гладіус, короткоклинковим, одноручним, римським мечем, виготовленим саморобним способом за допомогою промислового устаткування.

Такі дії чоловіка були кваліфіковані за ч.2 ст. 263 КК , тобто носіння холодної зброї – меча, без передбаченого законом дозволу. Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокурором про визнання винуватості. 9 червня суд її і затвердив.

Він визнав жителя Тернопільщини винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 263 КК та призначив узгоджене в угоді покарання – 120 годин громадських робіт та 2574 грн. 30 коп. витрат за проведення судових експертиз.

Читайте також: Тернопільський суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві 25-річного Павла Гоцка 

Exit mobile version