Ранні кавуни та динні уже на ринках Тернополя: звідки, ціна та як обрати (Відео)

На тернопільських ринках уже з’явилися перші кавуни та дині. Вартість ягід поки що “кусається”. В середньому за кілограм кавуна продавці правлять 30 гривень. Та можна знайти й значно дешевше – 20 гривень за кілограм. Ціна дині – 20 гривень за кілограм.

Як повідомили продавці, ягоди привезені з Туреччини, є також з Азербайджану. Радять обирати кавуни з чітким візерунком – вони солодкі. У безпечності баштанних впевнені, адже товар проходить перевірку у лабораторії.

Незважаючи на достатню кількість кавунів та динь на ринку Тернополя, а також їхні хороші смакові якості, купувати ці ягоди тернополяни все ж не квапляться. Кажуть, смакуватимуть у серпні-вересні.

“Не купую. Я дотримуюся того, що вони мають бути у серпні-вересні. Тоді вже більше у продажі наших, городніх. А ранні ще трохи… Не зовсім довіряю”. – каже тернополянка пані Люба.

Фахівці зазначають, і кавуни і дині містять багато корисних речовин для організму людини.

Яку користь для організму людини несе кавун

Кавун в основному складається з води і має невисоку калорійність. У кавуні не містяться жири, тому він є дієтичним, часто його застосовують для того, щоб зробити розвантажувальний день. Кавун є багатим на всі вітаміни, але найбільше містить аскорбінової кислоти. Каротин, токоферол, а так само вітаміни А, С і Е наявні в кавуні, вважаються сильними антиоксидантами, які підвищують захисні властивості організму і не дозволяють організму старіти. Вітаміни групи В сприяють зміцненню нервової системи, а так само беруть участь у багатьох процесах обміну.

Важливо: попри велику користь кавуна, в деяких випадках варто відмовитися від його вживання. Кавун здатний погіршити коліт, і викликати розлад шлунку. Тим, хто має камені в нирках слід з обережністю їсти цю ягоду.

Яку користь надають дині для людини

За складом диня практично така ж, як і кавун і так само складається з більшої частини води. Диня є набагато калорійніша ніж кавун. Сорт дині грає важливу роль, цукристі сорти не такі водянисті і мають високу енергетичну цінність. У дині міститься значно більше вітаміну С ніж в кавуні. Вітаміни групи В так само є в дині, але в підвищеній концентрації, те ж саме стосується і каротину.

Мінеральний комплекс у динь набагато кращий, ніж у кавунів. У ягоді містяться життєво необхідні мікро і макроелементи, такі як: рубідій, кремній і кобальт.

Важливо: попри велику користь дині, її не бажано їсти тим, хто страждає цукровим діабетом і має виразкову хворобу шлунка.

Читайте також: У Тернополі відбувся фінал конкурсу “Міс Тернопіль-2021”: хто отримав корону

Exit mobile version