Наділа пакет на голову і душила: чому тернополянка хотіла вбити власних діточок

Нещодавно Тернопіль сколихнула жахлива новина – мати намагалася позбавити життя двох своїх маленьких діточок. На щастя, малят дивом вдалося врятувати. І все завдяки небайдужості сусідки, яка почула дивні удари і вже за кілька хвилин з’ясувала у чому річ. Жінка побігла у квартиру, де проживали маленький Степанко, його сестричка Віка та мати Надія і мало не обімліла.

“Там всього було – і кров з слюною, і все інше, я зразу не зрозуміла, що відбувається. Я запитала, де дитина і почула, що під нею, вона сиділа на ній. Вона перехрестила ноги, стиснула їх і сиділа на ній. Я спочатку намагалася сама витягнути ту дитину. Дитина не рухалася, я взагалі думала, що вона вже померла”, – розповідає сусідка пані Марія.

Жінка вирвала дівчинку зі смертельних обіймів матері.

Дитина впала. Вона була з пакетом на голові. Коли вона падала, той пакет сповз з неї, бо вона була під нею, а ніжки на землі. Коли та дитина впала, мені стало не добре, я думала, що вона не жива. Я вибігла у під’їзд і почала кликати на допомогу інших,” – продовжує розповідь пані Марія.

У цей час мати взялася за сина – почала душити його. Врятували хлопчика інші сусіди, які збіглися на крик. Дітей винесли на вулицю, де медики їх реанімували. Опісля надання першої меддопомоги, одну дитину шпиталізували у хірургічне відділення, іншу – у відділення реанімації.

“Бригада швидкої виїжджала на вул. Київську в Тернополі , до двох пацієнтів 2016 р.н. До травмованих хлопчика та дівчинки швидку та поліцію викликали сусіди. Із закритими черепно-мозковими  травмами обох потерпілих, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню”, – повідомив генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини Михайло Джус.

Зараз діти вже перебувають з бабусею вдома. Матір дітей доправили у спеціалізований медзаклад, де визначатимуть її психоневрологічний стан.

“До 16 років у неї стояв діагноз олігофренія, імбецильна стадія дебільності. Я її лікувала, дуже багато лікувала і вона стала більш-менш нормальна, чоловік почав казати, мовляв, навіщо їй та психіатрична група”, – каже бабуся дітей.

Тернополянці інкримінують ст.15 (замах на злочин) та ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: У Тернополі чоловік через сварку з дружиною хотів вчинити самогубство

Exit mobile version