Послаблення карантину: коли у Тернополі запрацюють дитячі садочки

Рішення про поетапний початок роботи дитячих садочків може бути ухвалено вже у період виходу з карантину, зокрема, 22 травня. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Або ми їх відкриваємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють. Можливо, дитячі садки запрацюють у деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення, зокрема, для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким ні з ким залишити дітей”, – підкреслив головний державний санітарний лікар.

Як відомо, план послаблення карантинних обмежень складається з п’яти етапів, початок яких залежить від того, як буде змінюватися епідситуація. Україна зараз перебуває на першому етапі, коли протягом 10 днів кількість виявлених випадків коронавірусу істотно не змінюється, хоч і не падає.

Коли ж запрацюють дитячі садочки Тернополя, поки що невідомо. Зараз у закладах дошкільної освіти проводять ремонти.

“На сьогодні інформації про конкретні дати початку роботи дитячих садочків надати не можемо. Зараз працівники здійснюють ремонти. Раніше це робили у період закриття садочків. Цього року ремонти робимо швидше, аби не гаяти час. Готуємося до відкриття. Адже з послабленням карантину багато хто з батьків вийде на роботу і постане питання, з ким залишити дітей. Окрім цього, якщо садочки запрацюють вже найближчим часом, то закриватися на літо вже не будуть”, – розповідає начальник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Стосовно формування груп на новий навчальний рік, то реєстрація триває.

“Батьки дошкільнят без жодних проблем реєструються онлайн. Цим займається ЦНАП, інформація про зареєтрованих дітей є на їхньому сайті.

На даний час, коли дозволять відкрити ДНЗ, у садочки підуть ті діти, які вже ходили, нових не беремо. Але в кінці серпня, як завжди, будуть сформовані нові групи із зареєстрованих на сайті дітей. Проблем з цим немає, ” – зазначає Ольга Петрівна.

Також зараз у дитячих садочках працюють над тим, аби запастися достатньою кількістю дезинфікуючих засобів. Їх купуватимуть після того, як буде проведено тендер.

“Буде проведено тендер, після цього наші садочки будуть закупляти дезинфікуючі засоби. І на той час, коли штраб прийме рішення про відкриття, ми будемо повністю готові до цього”, – додає начальник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.
Exit mobile version