Усі регіони України перевели у “зелену” зону карантину

Фото: мережа Інтернет

Станом на 9 червня усі регіони України і Тернопільщина зокрема перебувають в «зеленій» зоні карантину.

Відтепер в державі дозволено проведення масових заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів більше двох третин місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім поруч) у кожному окремому залі.

Ці обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Серед іншого, Кабмін також дозволив приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів більше двох третин місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або більше 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

Зазначимо, що за інформацією МОЗ, станом на сьогодні рівень захворюваності в державі становить 74 на 100 тис. населення при визначеному показнику 75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник нижчий за визначений.

Що стосується безпосередньо Тернопільщини, то в області за весь час пандемії захворіли 69768 осіб, з них 67344 – одужали. Летальних випадків – 1184 (3 випадки жителі інших областей).

Читайте також: Уряд вирішив послабити карантин в Україні: що змінилося

Exit mobile version