“Планую, та не кваплюся”, – тернополяни про щеплення проти Covid-19 (Відео/Опитування)

На Тернопільщині, й у в обласному центрі зокрема, триває вакцинальна кампанія. В Україні для щеплення проти Covid-19 медики застосовують три види вакцин – AstraZeneca (індійська Covishield та корейська – AstraZeneca-SKBio), американська Pfizer (Comirnaty) та китайська CoronaVac. Кожна з них припадає на певну категорію населення – групи ризику. Їх ділять за віком, професіями і за станом здоров’я.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 1 216 602 особи, з них отримали 1 дозу – 1 216 600 осіб, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 146 664 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу закордоном). Загалом проведено 1 363 264 щеплень.

Чи планують вакцинуватися проти коронавірусної інфекції тернополяни – з’ясовували кореспонденти “Файного міста”. Більшість з опитаних людей зазначили, що щепитися все ж будуть, проте на чергу в урядовій програмі “Дія”досі не стали. Є також містяни, які вакцинуватися не будуть. Кажуть, почуваються добре, тож потреби у додатковому захисті проти вірусу не вбачають.

Детальніше – у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі проти Covid-19 щеплять понад півтисячі освітян та медиків за день (Відео) 

Exit mobile version