“Чілдрен Кінофест”: тернополян та гостей міста запрошують на безкоштовний показ дитячого кіно (Відео)

У Тернополі стартував фестиваль дитячого кіно “Чілдрен Кінофест”, основним завданням якого є популяризація спільних сімейних переглядів кіно та залучення дітей до створення кінофільмів. П’ятий ювілейний Конкурс короткометражних фільмів, створених дітьми, триватиме з 28 травня по 6 червня.

Цього року «Чілдрен Кінофест» відбудеться в гібридному форматі. Частина конкурсних фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня по 2 червня, а частина з них презентуватиметься онлайн на сайті фестивалю. До конкурсної програми ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Відкриється «Чілдрен Кінофест» фантастичною анімаційною стрічкою Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот», яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну, – розповідають організатори кінофестивалю. 

Варто відзначити, що тернополяни та гості міста мають можливість подивитися фільми безкоштовно як в кінотеатрі, так і онлайн. Реєстрація на кожен фільм програми «Чілдрен Кінофесту» в кінотеатрах розпочинається за чотири дні до його показу. Аби зареєструватися, потрібно обрати місто і фільм для перегляду на сайті кінофестивалю. Для жителів Тернополя показ короткометражних фільмів відбудеться в кінотеатрі MIROMAX в ТРЦ «Подоляни».

Церемонія закриття фестивалю відбуватиметься онлайн 6 червня, де професійне журі обере переможців конкурсу у різних номінаціях:

До складу журі увійшли режисер-постановник анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик. Обрати найкращий фільм зможуть і юні глядачі, голосуючи за фільм, який їм найбільше сподобався, за що найбільш вподобана стрічка отримає «Приз глядацьких симпатій». 

У 2021 році амбасадоркою фестивалю стала співачка й авторка пісень Христина Соловій. 

Читайте також: Потрапити за лаштунки: актори Тернопільського драмтеатру запрошують дітей на екскурсію (Відео)

Exit mobile version