“Коли парки закриті, у людей немає відчуття безпеки”: у МОЗ розповіли для чого закривали парки і обприскували дороги

З 11 травня в Україні дозволять гуляти парками та скверами. Досі через карантин на це діяла заборона. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що до закриття парків вдалися не для епідеміологічного, а для психологічного ефекту.

“Ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це було питання впливу не на епідеміологічний процес, а на психологічний”,– зазначив Віктор Ляшко. Коли парки закриті, у людей немає відчуття безпеки. Саме відчуття тривоги допомогло українцям зрозуміти, що краще залишатися вдома.

Головний санітарний лікар розповів, що методику психологічного впливу перейняли в інших країн. Зокрема, аналізували заходи, до яких вдавалися в Китаї, Італії, спілкувалися з послами інших держав. 

Ляшко зазначив, що після цього зрозуміли, що люди не бачать коронавірус, це невидима інфекція. Тому потрібно було створити певний психологічний ефект, аби люди дотримувалися карантину. У випадку громадського транспорту, найбільша проблема полягала не в можливості зараження у ньому. Ризик полягав у тому, що люди будуть їздити в інші місця без вагомої необхідності. А це збільшуватиме кількість контактів та ризик підхопити коронавірус, додав Ляшко, – передає 24 канал.

Exit mobile version