З 1 липня в Україні може удвічі зрости тариф на електроенергію

Фото з відкритих джерел

В Україні прогнозують підвищення тарифів на електропостачання. Так, за інформацією ТСН, уже влітку українці можуть платити в середньому понад три гривні – 3,4 грн за кіловат. Уряд планував підвищити вартість електроенергії від травня, але залишив на рівні 1,68 грн. 

Зазначається, що собівартість кіловата становить три гривні. ІКомпанії-постачальники працюють у збиток. Тому переглянути тариф від уряду вимагає МВФ. Чиновники наголошують, що тариф підвищать не усім споживачам. Подорожчання стосується тих, хто споживає понад 300 кіловат на місяць.

Так, очікується, що у кожному регіоні тариф буде відрізнятися, наголошують в Міненерго. Наприклад, у Київській та Дніпропетровській областях ціна коливатиметься від 2,60 до 2,96 грн. Натомість в Івано-Франківській і Луганській областях – від 3,70 до 4 грн за кіловат. Така диференція пов’язана з різним тарифом на розподіл: у Києві він найнижчий, а в Луганській області відповідно – найвищий.

Чи відбудеться зростання вартості електроенергії на Тернопільщині, та скільки платитимуть тернополяни з 1 липня журналісти “Файного міста” поцікавилися у ТОВ “Тернопільелектропостач”. Як повідомили у відомстві, поки що інформації про нові тарифи немає. Проте зазначили, що сьогоднішній тариф діє до 30 червня 2021 року, а саме – 1,68грн/кВт. Якою буде вартість електроенергії з 1 липня – буде відомо лише в кінці червня.

Читайте також: Через окремих урядовців тернополяни залишились без гарячої води

Exit mobile version