Будівництво текстильної фабрики у Тернополі: презентація проєкту (Відео)

Фото з відкритих джерел

У Тернополі запрацює нова текстильна фабрика. Основним видом діяльності буде виробництво текстилю – меблеві тканини, тканини для інтер’єру та елементи постільної білизни. Товар виготовлятиметься для міжнародних брендів та експортуватиметься в понад 60 країн. Перші вироби планують створити вже влітку цього року.

Компанія Global Textile Aliance UA (GTA UA) – дочірня компанія бельгійської групи компаній Monks International підписала в Тернополі угоду про довгострокову оренду виробничих приміщень для будівництва заводу з виробництва меблевих тканин та тканин для інтер’єру, а також виготовлення наматрацників для провідних світових брендів.

Найбільшими інвесторами, які зараз працюють у Тернополі, є інвестори з Естонії, Польщі, Бельгії та Німеччини. І сьогодні вже можна офіційно говорити про те, що відома бельгійська компанія починає працювати у нашому місті. Компанія функціонує на світових ринках 187 років, має 12 заводів на різних континентах планети та має чудовий міжнародний імідж. І нам вдалося зробити так, що ця компанія починає працювати у Тернополі, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Як повідомив Сергій Надал, окрім того, на земельній ділянці площею 5га, яку Тернопільська міська рада виділила в індустріальному парку “Тернопіль”, планується початок проектних робіт для будівництва нового потужного заводу. На підприємстві працюватиме повний цикл виробництва – ткацька, прядильна, в’язальна, фарбувальна та швейні фабрики . Очікується, що це дасть змогу близько п’яти сотням людей працевлаштуватися.

Починаючи з цього часу, компанія вже починає працювати на потужностях заводу “Оріон”. Розраховуємо, що влітку вже мають розпочати роботу ткацька і прядильна фабрики з виробництва тканин для інтер’єру і меблів.

Тим часом місто пропонує для компанії земельну ділянку, площею 5 гектарів, на території індустріального парку “Тернопіль”. Ми розраховуємо на те, що компанія стане, так би мовити, якірним підприємством, яке притягне до себе додаткових інвесторів”, – каже Сергій Надал.

Сума очікуваних інвестицій на першому етапі сягне близько 3 млн євро, а із введенням в експлуатацію основного заводу – 20 млн євро.

Читайте також: Визначено переможця конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Тернопіль»

Exit mobile version