У громаді Тернополя спостерігається тенденція до зменшення кількості безробітних (Відео)

Кількість безробітних зменшується – повідомили у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Так, станом на 13 травня на обліку перебувають 2584 жителі громади Тернополя.

У центрі зайнятості зазначають, зниження безробіття передусім пов’язують із застосуванням більш удосконаленого підходу до пошуку вакансій. Зокрема, збір вакансій працівники центру проводять, базуючись першочергово на професійних даних зареєстрованих осіб.

Позитивна динаміка пов’язана з різними аспектами. Передусім ми активізували свою роботу у частині збору тих вакансій, які нам цікаві та потрібні.

Ми не кажемо, що вакансій стало більше. Ні. Карантин значно вплинув на наявність вільних робочих місць. По відношенню до карантинного періоду у нас все ж таки порівняльні показники залишаються із суттєвою різницею. Якщо я говорив про 2 з половиною тисячі безробітних зараз, то до карантину їх було 1500.

Поки що ми не досягли ще того рівня, який був, але ми справді маємо спад кількості безробітних”, – розповідає директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк.

Лише з початку року у Тернопільській громаді роботу отримали майже півтисячі зареєстрованих безробітних. За словами Анатолія Куриляка, з кожним місяцем позитивні тенденції щодо працевлаштування простежуються все чіткіше.

Окрім збору першочергово необхідних вакансій, у центрі зайнятості працюють також й над вдосконаленням методів підготовки спеціалістів, покращенням рівня їхніх навичок та знань.

“Ми проводимо певні заходи і з самими безробітними. Адже ніхто не відміняв підготовки безробітних до самої процедури співбесіди з роботодавцем, складання резюме. Людей за потреби навчають комп’ютерної грамотності. Усі ці заходи в сукупності дають необхідні позитивні результати”, – додає Анатолій Куриляк.

Станом на 1 травня від 129 підприємців, що діють на території Тернопільської громади, надійшла інформація про 304 вільних робочих місця та вакантних посад. З них на посади службовців – 138 вакансій, за робітничими професіями – 152 та на посади, які не потребують кваліфікації – 14 вакансій. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 27 вакансій.

Більш детальніше про роботу Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, а також про пошук вакансій та методи проходження співбесіди з роботодавцями в умовах пандемії – у відеоматеріалі.

Читайте також: Робота тернопільських медиків в умовах пандемії (Наживо)

Exit mobile version