Тернополян закликають підтримати петицію про встановлення індивідуального опалення

Фото з відкритих джерел

Отримати дозвіл на встановлення індивідуального опалення бажають все більше тернополян. Але для того, щоб його отримати, потрібно внести відповідні зміни у Закон України.

Головною причиною, через яку органи місцевого самоврядування не можуть надати дозвіл відмовитися від централізованого опалення і гарячого водопостачання – обмеження, встановлені Законом України «Про житлово–комунальні послуги» від 09.11.2017 р. № 2189-VIII та Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України від 26.07.2019 р. № 169 «Про затвердження порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води». Аби уряд вніс у зазначені закони зміни, що дозволять українцям встановлювати у своїх помешканнях індивідуальне опалення, міський голова Тернополя Сергій Надал зареєстрував відповідну петицію. Документ мають підтримати щонайменше 25 тисяч жителів України.

“Я закликаю Вас підтримати електронну петицію до Верховної Ради України, щоб депутати внесли потрібні зміни в закон. Електронна петиція, адресована Верховній Раді України, розглядається в особливому порядку лише за умови збору на її підтримку не менш, як 25000 підписів громадян“, зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Зауважимо, що петиція оприлюднена 31 березня 2021 року. За цей час проголосували лише 2301 особа із 25 000 необхідних. Дата завершення голосування – 30 червня 2021 року.

За цим посиланням – інструкція, як підтримати петицію https://bit.ly/3rZUH4G. Проголосувати можна Тут: https://itd.rada.gov.ua

Exit mobile version