“Ніякого вірусу немає. Придумали, щоб людей лякати”: тернополяни, які порушують карантин, не вірять у Covid-19

З 12 березня в Україні запровадили карантинні обмеження через поширення пандемії Covid-19. Попри інформацію та статистику щодо рівня захворюваності на коронавірус, тернополяни всерівно гуляють містом та граються з дітьми на майданчиках. Не лякають порушників навіть чималі штрафи за порушення умов карантину.

Пані Любов каже, що не вірить в існування цього вірусу, як такого, що масовою вбиває. Жінка переконана, що людей просто лякають, а інформацію про великий рівень захворюваності на Covid-19 подають через бажання наживитися на ситуації.

“Нема більш вразливої людини, ніж та людина, яка боїться. Бо така людина ладна все віддати у цей момент, аби врятуватися. Комусь то все вигідно, хтось як завжди на цьому заробить в нашій державі”, – каже тернополянка.

Мама 4 річної Софійки пані Мирослава також порушує умови карантину. Хоча жінка частково й довіряє тому, що повідомляють засоби масової інформації, проте всерівно виходить на вулицю з дітьми. Місцем відпочинку обирають дитячі майданчики, де є гойдалки. Не лякають жінку й значні штрафи – від 17 до 34 тисяч гривень.

“Не боюся, а що боятися. Скільки можна сидіти в квартирі. Надворі тепло. Скільки питаю своїх знайомих, то серед них нікого немає, щоб захворів на цей вірус. Може він і є, але не думаю, що він вже такий страшний. А штраф… А за що я його маю платити? Я ні до кого не підходжу, граюся з дітьми. А де я маю з ними йти? То діти, вони бачать качелі і хочуть на них гратися”, – розповідає пані Мирослава.

Зазначимо, що у Тернополі працівники Ювенальної Превенції Тернополя щоденно здійснюють контроль за дотриманням жителями міста умов карантину.

“Перш за все за дотриманням умов карантину неповнолітніми дітьми мають стежити батьки. Ми контролюємо вулиці міста, дитячі майданчики та інші території. Якщо є порушники, то ми складаємо протокол та проводимо роз’яснення. Щодо штрафу, то це рішення буде приймати суд”, – пояснюють в Ювенальній Превенції Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області.
Exit mobile version