Тернопільські правоохоронці отримують щеплення від Covid-19 (Відео)

Фото: Національна поліція

На Тернопільщині медики продовжують щепити від Covid-19 працівників правоохоронних органів. За словами керівника Державної установи “ТМО МВС України по Тернопільській області” Михайла Василишин, для підготовки та проведення вакцинації у них проведені усі необхідні заходи.

– Управління охорони здоров’я ОДА в три етапи виділило нам 190 доз вакцини Covishield AstraZeneca. Після розподілу ми отримали ще 1160 доз CoronaVac КНР. Всім необхідним забезпечені. Три мобільних медичних бригади позаштатних сформовані, працюють, – зазначив Михайло Василишин.

За три тижні вакцину проти Covid-19 отримали 160 працівників Нацполіції, Нацгвардії, патрульної поліції, сервісного центру та державної міграційної служби. Усе відбувається за чітко сформованими списками, а також після обов’язкового огляду лікарем. Процедура – добровільна.

-Протипокази – це важка алергічна реакція на попередню вакцину, алергічна реакція на компоненти вакцини і температура. Якщо вона вища 38,5 – це протипоказ. Окрім цього наші пацієнти підписують інформаційні згоди, а перед тим ми тестуємо їх швидкими тестами на антиген. Перед вакцинацією усі проходять огляд у терапевт, – розповіла заступник начальника лікарні (з поліклінікою) Наталія Рубінська. 

Після вакцинації за пацієнтом впродовж тридцяти хвилин спостерігають медики. Стежить за самопочуттям вакцинованого і наступних 28 днів терапевт. 

– Після вакцинації на наступний день або через два дні може бути підвищена температура тіла, нудота, головний біль, біль в місці ін’єкції та сонливість. Це реакція на вакцинацію – це не побічна дія. Вона проходить через 2 дні”, – додає Наталія Рубінська.

Після того, як усі бажаючі правоохоронці будуть провакциновані, щеплення зможуть отримати і їхні родини.

Читайте також: Тернопільщина отримала вакцину “СoronaVac” для щеплень від Covid-19 (Наживо)

Exit mobile version