У Тернопільській міській дитячій лікарні нові підозри на Covid-19 (Відео)

У Тернопільській міській дитячій лікарні нові підозри на коронавірус. Про це журналістам “Файного міста” розповіла завідувачка інфекційного відділення Ольга Дивоняк.

На даний час в лікарні перебувають 14 пацієнтів з підозрою на Covid-19 – 8 дітей і 6 дорослих. Стан дорослих відносно задовільний, а от у дітей є середньо-важкий, є відносно задовільний. Хворих на штучній вентиляції легень немає. Дітей з пневмонією серед цих діток також немає. Ми очікуємо на результати зараз”, – каже Ольга Дивоняк.

Загалом, в лікарні на лікуванні зараз перебувають 5 пацієнтів, у яких підтвердили коронавірусну інфекцію. Це – 3 дитини і 2 мами. Стан двох дітей та мами відносно задовільний, їх готують до виписки. Стан однієї дитини середньо-важкий, спостерігається покращення з моменту поступлення у медичний заклад. Медики кажуть, якщо кількість хворих збільшиться, то вони будуть до цього готові.

“Ми маємо у своєму відділенні апарати ШВЛ. Варто зазначити, якщо виникне така потреба в апаратах ШВЛ, то на це більше буде розраховане реанімаційне відділення нашої лікарні, де є апарати для ШВЛ. Проте, будемо сподіватися, що таких випадків не буде. Адже, як свідчить світовий досвід, діти значно легше переносять захворювання на Covid-19. Таку тенденцію ми зараз і спостерігаємо”, – зазначила завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк.

Окрім пацієнтів, ПЛР-тестування пройшли всі працівники інфекційного відділення. Стосовно засобів індивідуального захисту, то, за словами Ольги Дивоняк, їх у них достатньо.

“Засоби особистого захисту у нас хороші, сертифіковані. Якщо говорити, то протягом останніх місяців, коли ми працюємо з інфікованими пацієнтами, у нас не було жодного випадку захворювання серед медичного персоналу. Ми вже проходили ПЛР-тестування, всі результаті від’ємні. Через деякий час ми знову пройдемо тестування. Засобів захисту у нас достатньо.”

Використані респіратори і костюми замочують у спеціальному розчині, опісля висушують. В подальшому їх упаковують в мішки та утилізують спецслужби.

Exit mobile version