“Тепер щоразу, коли одягатиму таку річ, десь в океані радітиме один дельфінчик”, – відома тернопільська блогерка презентує бренд “екологічного одягу”

Працюючи журналісткою, тернополянка Наталя Литвин, сама того не усвідомлюючи, прокладала шлях до успішного блогера. Без мети заробітку чи отримання замовлень, а лише задля розваги у якості хобі її пости почали приваблювати все більшу кількість людей. Наразі вісімсот тридцять тисяч підписників слідкують за її життям в Instagram.

Сьогодні дівчина повідомила радісну звістку про те, що їй вдалося втілити у життя давню мрію – створити власний бренд.

Це наш ЕКО бренд з великою місією. З французької перекладається, як “виклик”. Це виклик кожному з нас думати над тим, що ми купуємо, вчитися усвідомлено споживати, – розповідає Наталя Литвин.

Блогерка зазначає, що бренд створений з любов’ю до планети, адже на 100% – з натуральних або перероблених матеріалів.

Ґудзики з шкаралупи кокоса, з ракушки, з переробленого пластику. Тканина з переробленого океанічного сміття та листя евкаліпту тощо. Шкіра – з ананасу. Бірка з океанічного сміття. Паперові бірки з переробленого паперу, – ділиться Наталі.

Тернополянка каже, що з вересня виношували цю ідею. «100 разів все змінювали, додумували, переробляли»:

Спочатку я хотіла бренд взуття та сумок. Потім все перекрутилось на користь одягу. Були ідеї перешивати вінтажний одяг, були ідеї чаклувати над денімом. Та доля сама закинула нас на інший шлях. Щорічно в океан потрапляє понад 8 млн.тон пластику, який змінює склад води, шкодить екосистемі, тваринам… Але якщо бодай кілька великих брендів пошили би колекції з переробленого океанічного сміття – це дало би змогу очистити океан за кілька років. Ця тканина така ж, як і звичні нам. Є цупка костюмна, є блузочна, є щось на зразок замшу тощо. Тепер щоразу, коли одягатиму таку річ, десь в океані радітиме один дельфінчик.


А ще, додає вона, у паперовій бірці бренду заховані зернятка, які проростають, якщо посадити у землю.

Не буду розкривати всі карти, щоб трішки потримати інтригу. Але ми шаленіємо від того, що робимо. І знаємо, що це на користь природі. Чому всюди пишу МИ? Бо створюємо все удвох з партнеркою @sofi_shina 💪🏻 Сама би я точно не справилась. Вона профі у швейній справі, маркетингу, відповідає за технічну частину, прорахунки, цех, тканини. Починати завжди страшно. Але коли така ідея, то впевнена, що підтримка знайдеться, – відзначає Наталі.

Власниця бренду ділиться, що карантин їм, як й усім іншим, розбив всі плани. Тому презентацію колекції з березня змушені перенести на червень-липень.

Exit mobile version