На Тернопільщині від Covid-19 померла 90-річна підопічна Баришівського геріатричного будинку

У Бариші, що на Бучаччині, від Сovid-19 померла 90-річна бабуся. Жінка проживала у місцевому геріатричному центрі. Відомо, що перша проба на коронавірус, яку старенька пройшла 4 травня, дала негативні результати, проте під час розтину тіла захворювання підтвердили.

Як розповіла журналістам “Файного міста” сімейна лікарка села Бариш Ольга Юшкаля, зараз на результати ПЛР-тестування очікують 11 осіб, які проживають у центрі, а також персонал закладу.

“На сьогодні в нас такі результати: в однієї особи, яка раніше хворіла на Covid-19 друге тестування показало негативний результат, тобто вона повністю одужала. У трьох осіб результати першого ПЛР-тестування за 4 травня були негативними, 6 травня взяли другі проби, на результати яких очікуємо. У трьох осіб – не підтверджено. Окрім цього, у 10 осіб 6 травня взяли проби перший раз, результатів поки що немає. Жінка, яка померла, 4 травня пройшла перше ПЛР-тестування, результат якого був негативним. Вчора вона мала проходити тестування другий раз, але, на жаль, так сталося, що її серце зупинилося.

ПЛР тестування також пройшли всі працівники пансіонату. Забір крові зробили 4 травня. Результат у всіх негативний. Вчора взяли повторно, результати очікуємо”, – каже Ольга Йосипівна.

Вік підопічних Баришівського геріатричного центру, які очікують на результати ПЛР-тустування, різний – від 51 до 80 років.

Зазначимо, за минулу добу на Тернопільщині підтвердили дві смерті від Covid-19. Це – 90-річна бабуся, перший результат обстеження на коронавірус якої був негативними. Захворювання на коронавірус у літньої жінки підтвердили під час розтину тіла. А також 62-річна жителька Шумщини. Жінка померла в інфекційному відділенні протитуберкульозного диспансеру, що у Великій Березовиці поблизу Тернополя. Стан її був дуже важким.

Exit mobile version