“Думати про індивідуальне опалення восени буде пізно”: міський голова Тернополя зареєстрував петицію

Фото з відкритих джерел

Головною причиною, через яку органи місцевого самоврядування не можуть надати дозвіл відмовитися від централізованого опалення і гарячого водопостачання – обмеження, встановлені Законом України «Про житлово–комунальні послуги» від 09.11.2017 р. № 2189-VIII та Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України від 26.07.2019 р. № 169 «Про затвердження порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води». Аби уряд вніс у зазначені закони зміни, що дозволять українцям встановлювати у своїх помешканнях індивідуальне опалення, міський голова Тернополя Сергій Надал зареєстрував відповідну петицію. Документ мають підтримати щонайменше 25 тисяч жителів України.

“Друзі, у нашому місті зараз гостро стоїть питання індивідуального опалення. Але одного нашого з вами бажання – замало, адже потрібно змінити Закон України, який не дає можливість зробити це в такий спосіб, як просять мешканці. І у нас є такий шанс – електронна петиція до Верховної Ради України, яка змусить депутатів розглядати це питання.

Прошу усіх небайдужий, кого стосується це питання, не полінуйтеся зробити кілька простих кроків та підпишіть електронну петицію «Про забезпечення права мешканців міст на підключення індивідуального опалення». Адже, електронна петиція, адресована Верховній Раді України розглядається в особливому порядку за умови збору на її підтримку не менш як 25000 підписів громадян”, – зазначив у своєму зверненні до громадян Сергій Надал.

Станом на 13 квітня петицію підтримали 1623 людини із 25 тисяч необхідних голосів. До кінця голосування залишилося 77 днів. Проголосувати можна ТУТ.

Для підписання петиції, якщо ви не робили цього ніколи раніше, необхідно 2 речі:

1)Для реєстрації у сервісі електронних петицій, перейдіть за посиланням та заповніть там Ваші дані: https://itd.rada.gov.ua/services/Account/Create

2) На вказану Вами електронну пошту прийде повідомлення із підтвердженням про реєстрацію, а також пароль для входу в сервіс електронних петиції. (логін – це Ваша електронна пошта)

3) Авторизуйтеся за допомогою Вашого логіну та отриманого паролю на сервісі електронних петицій: https://itd.rada.gov.ua/services/Account/LogOn

4) У списку петицій виберіть потрібну

5) Останній, але ВАЖЛИВИЙ крок: після підписання петиції, на Вашу електронну скриньку прийде лист із підтвердженням. Будь ласка, відкрийте лист та натисніть на посилання у ньому.

Читайте також: Сергій Надал зареєстрував петицію «Про забезпечення права мешканців міст на підключення індивідуального опалення»

Exit mobile version