Церква має дотримуватися усіх правил карантину: у Тернополі відбулося засідання штабу (Відео)

Фото з відкритих джерел

7 квітня відбулося онлайн-засідання Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом. Йшлося про епідеміологічну ситуацію в регіоні щодо рівня захворюваності на COVID-19.

Як повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев, епідситуація в області залишається стабільно складною. Щоденна захворюваність в області реєструється на високих цифрах. Середня кількість лабораторно підтверджених випадків на добу сягає 500- 600 випадків в області, а серед випадків підозр – близько 1500 за останні дні. Число людей, які продовжують хворіти, на жаль, збільшується. 

Зростає також в краї й кількість летальних випадків. Показник інцидентності в області на сьогодні складає 702 випадки на 100 тис. населення,  в той час  у м. Тернополі цей показник – 874,9 на 100 тис. населення.

“Також ми перевищуємо порогові значення за двома показниками, що визначають приналежність території  до певного рівня епідеміологічної небезпеки. Зокрема, за показником перевищення порогу захворюваності на грип та ГРВІ, який має бути не вищий 100%, в області він складає 201,3%. Перевищено також коефіцієнт виявлення випадків інфікування за день – він не має перевищувати 20%, проте в  області цей показник складає 22%. У місті серед хворих переважають люди активного віку від 30 до 65 років, їх частка – 69,3% за останні 10 днів, в області – 66,2%»”, – повідомив Володимир Паничев.

Оскільки попереду Великодні свята, настоятелям церков рекомендовано проводити усі Богослужіння, інші релігійні обряди та заходи з суворим дотримання карантинних вимог, а також з використанням одноразового посуду. На вулиці поруч з храмом тернополяни мають дотримуватися дистанції – 1,5 метра між присутніми, бути у засобах індивідуального захисту.

“Наближаються Великодні свята. Буде значно збільшуватися кількість парафіян у церквах, люди йтимуть до сповіді та причастя. Поліція рекомендуватиме проводити усі обряди та заходи на відкритому повітрі. Будемо рекомендувати священникам здійснювати причастя з допомогою одноразових ложечок. Вважаємо це доцільним та важливим”, – зазначили у поліції.

Читайте також:

Exit mobile version