“Вважаю, потрібно. Минулоріч сиділи вдома, то хворіли менше”, – тернополяни про відновлення жорсткого карантину (Відео)

Тернопільщина за крок до “червоної” зони карантину. В краї стрімко зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Станом на 3 квітня в області захворіли 56 тисяч 202 людини. Лише за останню добу медики зареєстрували 672 нових випадки Covid-19, 15 осіб померли. Якщо епідситуація не покращиться, на терирії краю відновлять жорсткі вимоги карантину. Чи готові до таких методів боротьби з коронавірсною інфекцію тернополяни, чи підтримуюють відновлення жорсткого карантину – цікавилися кореспонденти “Файного міста”.

Варто відзначити, що більшість людей підтримують введення жорстких обмежень карантину. Проте, є містяни, які вважають, що такі заходи є зайвими, адже негативно впливають на матеріальний стан родин. Кажуть, аби вилікуватися – потрібні кошти. Якщо роботу установ та підприємств буде зупинено, то зарплати люди також не отримуватимуть.

“Я вважаю, що однозначно потрібно. Минулого року люди сиділи вдома, реально дотримувалися карантину і хворих було набагато менше. Сьогодні люди цього не роблять. По кілька тисяч хворих на день – це жахає. Влада повинна трохи налякати людей, що вони сиділи вдома”, – зазначає тернополянка.

– “Я вважаю, що цими карантинними заходами ми… Карантин – добре, але у межах розумного, не локдаун. Тому що, якщо люди не будуть працювати, то, відповідно, навіть коли ми захворіємо, то не будемо мати можливості придбати медикаменти. Держава нас не забезпечує. Я знаю, що кажу, оскільки вся моя родина вже перехворіла. Тому я категорично проти локдауну”, – каже тернополянка.

– “Чесно кажучи, не знаю. Людям потрібно працювати, потрібно оплачувати комунальні. Потрібно, щоб дотримувалися правил, але коли відміняють маршрутки та потяги, то люди ще більше скупчуються. Всі мають бути у масках”, – переконана тернополянка.

Дотримуватися чи ні жорстких вимог карантину без потрапляння в “червону” зону – вирішувати вам. Проте варто пам’ятати, що попередити захворювання легше, ніж боротися з його наслідками.

Читайте також: На Тернопільщині медики зафіксували рекордну кількість смертей від Covid-19 за добу

Exit mobile version