“Локдаун, так локдаун. Якщо ні – готуйтеся помирати вдома”: український медик розповіла про “поле бою” в лікарнях (Відео)

Медики б’ють на сполох через стрімке поширення коронавірусу в Україні. Лікарі запевняють, місць у лікарнях катастрофічно не вистачає, а для вирішення ситуації необхідне термінове впровадження локдауну. Як інформує “ТСН“, про це відома лікарка Ольга Голубовська розповіла в інтерв’ю. За її словами, зараз просто необхідно вводити жорсткий локдаун.

“Ви бачите, що зараз ми без локдауну просто не обійдемося. Причому ввести його потрібно грамотно: поговорити з епідеміологами, максимально перевести всіх на роботу онлайн і школи теж – це один з розсадників інфекційних захворювань… Наша освіта страждає з 90-х років і нічого за рік не трапиться, а те що зараз твориться в клініках – розуму не піддається, це Бородіно. Нам треба зараз всім пережити цей період. І якщо зараз грамотно накласти обмежувальні заходи, то все одно відділення інтенсивної терапії тижні три будуть переповнені. Погіршуватиметься стан тих, хто зараз тільки захворів. І іншого нам не дано. Але транспорт потрібно залишити працювати. Звичайно, всі хто може залишитися вдома, повинні залишитися вдома. Зараз є можливість організувати доставку продуктів. Школи закрити, вузи. На місяць потрібно залишити працювати тільки медичний персонал… У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі… Це жах. Залишити працювати медичні установи і забезпечити їм обслуговування”, – каже лікарка.

Ольга Голубовська додала, що агітувала за всеукраїнський локдаун ще чотири тижні тому. “

Я бачила, що в клініках. А зараз люди кричать про допомогу. Просять знайти хоч щось. Кисневого концентратора купити не можна. А ми не можемо знайти, тому що немає просто нічого. Біля хворих немає персоналу – відкрилися відділення, де кисень проведено, а немає санітарок, сестер – взагалі нікого”, – розповідає Голубовська.

За словами лікарки, “у нас популізм зашкалює у всьому”.

“Я не епідеміолог, а інфекціоніст і це не мої рішення, але я за локдаун виступаю вже давно. Люди добрі, готуйтеся тоді вдома помирати. Я думаю, держава потягне виплатити людям мінімальні зарплати, щоб вони місяць посиділи вдома. Але якщо ми цей ланцюжок не розірвемо…”, – підсумувала Ольга Голубовська.

Читайте також: Тернопільські лікарні забезпечені киснем і безперебійним електропостачанням

Exit mobile version