У Чортківському «Домі милосердя» троє людей з інвалідністю захворіли на COVID-19

У Чорткові кількість хворих на Covid-19 збільшилася. Захворіли троє підопічних благодійної організації “Дім милосердя”, яка опікується дітьми з інвалідністю. Про їхній стан та перебіг захворювання дізнавалися журналісти “Файного міста”.

Щодня у Чортківському “Домі милосердя” проходить реабілітацію понад півсотні дітей з інвалідністю з різними важкими формами – аутизм, ДЦП, синдром Дауна та інші. З них майже проживають цілодобово на повному нашому утриманню. Вік вихованців різний – може бути як 4, так і 30 років. Нещодавно у трьох із підопічних виявили захворювання на Covid-19.

“Ця хвороба виявилася у дуже дивний спосіб. Жінка, у якої першої виявили Covid-19, в неї був дуже стан загострення – була агресивною, в неї психічне захворювання, все тут руйнувала, била. Було, що хотіла втекти в місто, в нас була дуже важка ніч. На другий день ми її мали оформляти в психоневрологічну лікарню, і тут ми стикнулися з нашими дуже серйозними проблемами. Швидка не хотіла приїхати, не було кому зупинити її, вколоти, бо це доросла людина і її дуже важко втримати. Але ми це питання вирішили. Перед поступленням наша вихованка мала пройти тест на Covid-19. Власне, так і виявили”, – каже Тетяна Дубина.

Після отримання позитивного результату ПЛР-тестування пройшли всі працівники та підопічні. Позитивним тест на Cоvid-19 був тільки ще у двох осіб, всі інші – негативні.

“Захворювання на Covid-19 виявили у трьох підопічних. Це – двоє дорослих, яким понад 40 років, і 11-річна дитина, яка зараз перебуває в інфекційному відділенні. Стан дівчинки задовільний, температура була тільки у перший день, а також блювота та діарея. На другий день стан покращився, зараз вона почуває себе добре. Щодо двох жінок, які перебувають тут у нас, у них немає жодних симптомів”, – розповідає співзасновниця, директор БО “Дім милосердя” Тетяна Дубина.

Аби не допустити поширення вірусу, хворих на коронавірус в благодійній організації ізолювали. Зробити це, як виявилося, не легко. Адже діти мають різні вади здоров’я, відповідно до цього переселити одних до інших не завжди просто.

“Для мене це була серйозна проблема. Діти є по різних поверхах – одні на четвертому, інші на третьому. І відселити одних від других було не просто, тому що на четвертому поверсі є паралізовані дорослі особи, яких перенести дуже важко. В мене на сьогодні залишився один чоловік, який виконує обов’язки і сторожа, і водія, на плечі якого впала вся чоловіча робота. На сьогодні всі працівники, які були до виявлення захворювання, так по сьогодні і залишилися. Ми робимо максимально все для того, аби ця хвороба звідси не вийшла”, – додає Тетяна Дубина.

Exit mobile version