Боротьба за місце: тернополяни скаржаться, годинами не можуть сісти у транспорт

Фото: з відкритих джерел

Тернополяни скаржаться, аби дістатися до потрібного їм місця, необхідно затратити годину, а й інколи дві-три. Кажуть, всьому виною обмеження, що стосується дозволеної кількості пасажирів у громадському транспорті. Адже, як відомо, на час карантину водії можуть перевозити лише “сидячих” пасажирів. Тож, якщо всі місця зайняті і ніхто із пасажирів не виходить, то транспорт подекуди на зупинках обласного центру не зупиняється взагалі.

Окрім цього, на думку працюючих громадян, ускладнює ситуацію й той факт, що у “час пік” транспортом масово користуються й пільгові категорії населення.

Пан Володимир працює на Східному масиві, а проживає на Дружбі. Розповідає, щоранку він стикається з однією і тією ж проблемою – вільні місця у транспорті начебто б і є, але от займають їх пенсіонери.

“Я розумію, що всім потрібно їхати. Але куди так масово їдуть пенсіонери у годину пік? Що нам робити? Мені, щоб дістатися до місця роботи за звичайних обставин потрібно хвилин 40 їхати. А тепер ще от проблема, як сісти у маршрутку чи тролейбус. Не один раз очікував на зупинці годину-півтора. Транспорт є – місць немає. Невже не можна якось бодай трошки обмежити проїзд пенсіонерів у години пік. Та й, зрештою, ці люди у зоні ризику щодо ковіду. Невже вони цього не розуміють, невже так всім масово потрібно зранку кудись їхати.

Допоки літні люди їздять містом у час пік, нам, працюючим громадянам, перепадає “на горіхи” за спізнення на роботу.”, – зазначає тернополянин Володимир Парій.

“Люди поспішають на роботу. Якщо всі місця зайняті, то ми більше не беремо. Якщо ніхто на зупинці не виходить, а місця у салоні транспорту заповнені повністю, то по суті ми навіть не зупиняємося на зупинці. Адже не дозволено брати “стоячих” пасажирів. Коли звільняється місце, то люди штовхаються, намагаються бодай якось потрапити до салону. Звідси – сварки і конфлікти, а водій не може нікого взяти, – розповідає водій маршрутки пан Степан.

Єдиний вихід із ситуації і працюючі громадяни, і водії вбачають в обмеженні у часі проїзду пенсіонерів безпосередньо у години пік. Скажімо, дозволити проїзд пільгових категорій з 10:00 години ранку до 16:00.

“Думали над тим, як можна вирішити це питання, щоб нікому не було в ущерб. Звичайно, ми з повагою ставимося до пенсіонерів, возимо їх безкоштовно, готові й надалі це робити. Але вважаємо, що хоча б на період години пік, коли люди намагаються потрапити на роботу, проїзд пільгових категорій потрібно обмежити. З відповідною пропозицією Асоціація перевізників та власників автобусів Тернополя звертатиметься до міської ради”, – каже голова Асоціації перевізників та власників автобусів Тернополя Віктор Намака.

Читайте також: Тернополяни на час карантину просять ввести безкоштовний проїзд для пільговиків згідно графіку 

Exit mobile version