“Я не мільйонер, щоб їздити на таксі”: тернополяни запитують, коли запрацює громадський транспорт

З 23 березня у Тернополі через Covid-19 громадський транспорт призупинив перевезення пасажирів. Відтоді містом курсують лише спеціальні тролейбуси та маршрутки. Водії цього транспорту перевозять виключно працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які забезпечують життя міста в умовах карантину.

“Для працівників вищевказаних установ розробили проїзні для користуванням спецтранспортом. Це, зокрема, тролейбуси №2,5,7,8,9,10,11 ті маршрутки №1А,5А,6,8,23,25,35. Медичні працівники, які задіяні до боротьби з коронавірусною інфекцією, отримали спеціальні проїзні квитки, які дають право на безкоштовний проїзд”, – розповідає начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук.

 Щодо перевезення працівників до підприємств та організацій, які працюють, але не відносяться до  вказаних категорій, перевезення можуть здійснюватися за рахунок коштів роботодавця. Для цього мають бути укладені окремі договори з тими чи  іншими перевізниками за умови дотримання санітарних норм.

Тернополяни до такої ситуації ставляться по різному. Одні підтримують, інші не розуміють, як їм добиратися до місця роботи.

“Розумію все, що карантин, що вірус. Але хто зрозуміє мене? Мені треба бути на роботі не під обід, а зранку. Спочатку їздив на таксі, але через тривалий карантин зараз собі цього дозволити вже не можу. Гроші за то ніхто не поверне, а я не мільйонер, щоб їздити півтора місяця на таксі”, – каже тернополянин Олександр.

Ситуацію з приводу того, чи буде відновлено рух транспорту вже найближчим часом, журналістам “Файного міста” прокоментували у Тернопільській міській раді:

“Тернопільська міська рада керується постановою Кабінету Міністрів та рішенням МОЗ. На місцевому рівні на сьогодні немає жодних прийнятих рішень щодо транспорту. Громадський транспорт курсує у режимі спецрейсів. Про дату відновлення роботи громадського транспорту у м.Тернополі для усіх категорій пасажирів буде повідомлено додатково.”

У свою чергу в Уряді поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль припустив, що після 22 травня карантин в Україні продовжать, але плануються подальші його послаблення. Про це він сказав в ефірі «Українського радіо» 5 травня, передає Укрінформ.

«Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але, скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено й надалі з наступними етапами послаблень, якщо це буде дозволяти зробити ситуація із захворюваністю», – сказав Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль пояснив, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт.

“Міський транспорт ходитиме в тих режимах, яких ходив, а мери прийматимуть рішення щодо збільшення кількості транспорту та зміни його графіку роботи”.

.

Exit mobile version