Тернопільські екологи нагадують, за незаконний збір березового соку «світить» штраф (Відео)

Фото: з відкритих джерел

Збирати березовий сік дозволено лише у спеціально визначених для цього місцях, попередньо отримавши спеціальний дозвіл. За порушення передбачена адміністративна відповідальність.

Екологи стверджують, свердління отворів та прорубування кори в дереві призводить до послаблення екологічної стійкості дерев і навіть їх загибелі. Щорічно Державна екологічна інспекція у Тернопільській області фіксує численні випадки самовільної заготівлі березового соку й звертає увагу громадян та органів місцевого самоврядування на недопущення добування деревних соків в межах населених пунктів та лісових масивів. Спеціалісти кажуть, заготівля деревних соків у межах населених пунктів є порушенням пункту 4.2 Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах, відповідальність за яке передбачено ст. 152 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 850 до 1700 гривень.

Відповідно до вимог ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування та їх виконавчі органи зобов’язані здійснювати контроль за додержанням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Детальніше – у відеоматеріалі.

Читайте також: В Україні підвищили штрафи за порушення правил дорожнього руху: що змінилося

Exit mobile version