На Тернопільщині цьогоріч “Пакунок малюка” отримали понад 350 батьків новонароджених

Фото: Пакунок малюка

У цьому році Тернопільщина отримала 1266 “Пакунків малюка”, які розподілені між усіма пологовими відділеннями області. Про це повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Наталія Найчук. На сьогодні 361 бебі-бокс вже видали батькам. Для цього вони мали впродовж 30 днів після народження дитини звернутися із відповідною заявою до органів соціального захисту чи підрозділів охорони здоров’я.

«Якщо впродовж 30-х днів пологове відділення не матиме пакунку, і відповідно не задовольнить видачу пакунку малюка, то батьки мають право звернутися до територіальних підрозділів соціального захисту з приводу отримання грошової компенсації, яка становить 5 636 грн», – каже Наталія Найчук.

Отримати грошову компенсацію висловили бажання 975 батьків, 243 заяви знаходяться у роботі.

Директорка департаменту соціального захисту населення Наталія Найчук також наголосила, що з 1 липня міняється порядок отримання натуральної допомоги у вигляді пакунку малюка. Батьки матимуть право звернутися за грошовою компенсацією, яка з 1 липня становитиме 6 036 гривень, або ж отримати натуральну допомогу у вигляді пакунку малюка.

Читайте також: Бебі-бокси для новонароджених оновили: що входить у “Пакунок малюка” та як отримати (Наживо)

Exit mobile version