Смертельна ДТП з українцями у Польщі: водію автобуса загрожує 8 років за гратами

Вісім років в’язниці загрожує водію українського автобуса, який потрапив в аварію в Польщі. Аварія трапилася в ніч проти суботи, 6 березня. Загинули 5 людей та ще майже 40 травмувалися. Імена загиблих польська прокуратура оприлюднити сьогодні, 9 березня. Досі відомо, що це троє чоловіків та двоє жінок із Заходу та Півдня України. У лікарнях Польщі – 24 потерпілих українців, 5 з них – стабільно тяжкі. Найбільш критичним медики називають стан 28-річної одеситки. Повідомляє ТСН.

“Її стан надалі украй тяжкий, вона в медикаментозному сні, прогнози не дуже сприятливі. Приїжджала мама пацієнтки, впізнала доньку. У потерпілої тяжка травма голови, був крововилив у мозок, після аварії її прооперували. Якщо стан стабілізується, пацієнтка ще потребуватиме оперативного втручання”, – розповів речник воєводського шпиталю у Перемишлі Павел Бугіра.

За попередньою інформацією, травмовані й надалі перебуватимуть у меичній установі, стан їхнього здоров’я не дозволяє їм їхати додому.

“Ті пацієнти, які перебувають у нашому шпиталі, щонайменше тиждень мусять бути у стаціонарі. Лише коли їхній стан покращиться і вони самі захочуть поїхати до України, ми зможемо їх виписати”, – зазначив Павел Бугіра.

Водіїв автобуса допитали. Одного як свідка. Той, що був за кермом, –  затриманий. 47-річному кермувальнику висунули обвинувачення у ненавмисному доведенні до автокатастрофи, в якій загинуло п’ятеро людей і ще майже 40 отримали травми. У водія забрали закордонний паспорт і заборонили залишати Польщу, щодня він має з’являтися у відділок поліції.

“Водій під час допиту сказав, що перебуває у поганому емоційному стані. Запевняв, що не може давати свідчення, скористався таким правом. Тож пояснення він даватиме згодом”, – розповіла заступниця окружного прокурора у Перемишлі Беата Стажецька.

Також у прокуратурі повідомили ТСН, що автобаном водій їхав з дозволеною швидкістю – близько 97 кілометрів на годину. Є припущення, що водій хотів з’їхати праворуч – до місця обслуговування подорожуючих. І для такого маневру швидкість була зависока.

“Назвати остаточну причину ми зможемо після детального дослідження автобуса, який зараз на паркінгу поліції. Також ми будемо з’ясовувати, чи водій, наприклад, не заснув за кермом, або ж, можливо, йому стало зле. Зі свідчень пасажирів і даних тахографа знаємо, що водії мінялися дорогою кожні 4,5 години. Водій, який керував, сів усього за 10 хвилин до моменту аварії”, – зазначила заступниця окружного прокурора у Перемишлі.

Тіла загиблих уже індетифікували. Аби забрати загиблих, до Польщі приїхали їхні родичі.

Якщо провину водія доведуть, йому загрожує 8 років позбавлення волі.

Читайте також: ДТП у Тернополі: поліціант збив жінку на пішохідному переході

Exit mobile version