Відновлення мостів та ремонт доріг на Тернопільщині 2021: які автошляхи відремонтують (Відео)

На Тернопільщині цьогоріч планують відремонтувати понад 200 кілометрів доріг. В області передбачається також будівництво обходу міста Тернопіль та відновлення мостів. Роботи здійснюють у рамках проєкту “Велике будівництво”.

“17 лютого з Держбюджету виділено кошти на ремонт доріг, у тому числі й Тернопільської області. Якщо брати у порівнянні, Тернопільщина за попередні роки знаходиться у лідерах фінансування та відновлення доріг. Якщо говорити конкретно, Постанова Кабміну передбачає виділення понад мільярда гривень. В порівнянні з минулим роком, це вже є 30% від обсягу минулого фінансування”, – повідомив голова Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Як зазначив Микола Довгошия, окрім ремонту автошляхів, в області передбачене відновлення значної кількості мостів. На сьогодні на Тернопільщині триває ремонт двох мостів. Цьогоріч до цих об’єктів будуть додані й інші споруди.

“Наші мости будуть окремо відіграватися тендерами. Коли це є капітальний ремонт будуть окремими об’єктами, а також можуть бути у складі автомобільних доріг, які будуть виграні разом одним тендером з ремонтом автомобільної дороги. Минулоріч було здійснено ремонт чотирьох мостів – від селища Велика Березовиця до населеного пункту Дружба Теребовлянського району. Всі ці об’єкти були відновлені у складі автомобільної дороги”, – зазначив Микола Довгошия.

За словами посадовця, цьогоріч основним пріоритетним об’єктом будівництва є нова дорога міжнародного значення М-30 “Стрий-Ізварине”. Автошлях збігається з уже існуючим на території Тернопільщини М-12 та перетинає область зі сторони Хмельниччини до межі з Івано-Франківською областю. Зазначена дорога буде найдовшою в Україні.

“Ця дорога вже ремонтувалася у 2018 році – менша її частина від Хмельницької області до Тернополя. Цьогоріч ми розпочинаємо ремонт від обласного центру до межі з Івано-Франківською областю. Ця дорога буде найдовшою в Україні, якщо у тому числі включити окуповані території – це близько 1400 кілометрів в загальному по Україні”, – каже голова Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Ремонт ділянки М-30, розміщеної на території Тернопільщини, здійснюватиметься поетапно. Такий принцип ремонту Микола Довгошия пояснює відмінністю видів робіт на окремих ділянках, що пролягають на шляху М-30. За його словами, від Тернополя до Бережан буде здійснено поточний та середній ремонти, а від Бережан та безпосередньо у райцентрі – капітальний.

Більш детально про ремонт автошляхів інших напрямків – у відеоматеріалі.

Читайте також: Половина бюджету – на розвиток освіти: у Великогаївській ОТГ капітально ремонтують школи та садочки

Exit mobile version