Пенсії у травні виплачуватимуть по-новому: кому варто очікувати на збільшення доходу?

Фото: мережа Інтернет

У травні 2020 року Пенсійний фонд України виплачуватиме проіндексовані пенсії.

Пенсії, які перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Відповідно до згаданого рішення Уряду, розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень, – інформують в Пенсійному фонді України.

Крім того враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривен:

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) 9,9 мільйона пенсіонерів. Розмір пенсій підвищено 8,36 мільйона осіб. Середній розмір підвищення – 259,41 гривень.

 Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, уже розпочав фінансування пенсій.

На пенсійні виплати спрямовано 689,6 мільйона гривень. Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку: пенсію буде зараховано на ваш рахунок у банку, а тим, хто обрав АТ „Укрпошта”, пенсії доставлять листоноші додому, – зазначають у відомстві.

До слова, Міністерство фінансів оприлюднило перелік 42 уповноважених банків для виплати пенсій, грошових допомог, а також зарплат працівникам бюджетних установ.

Відповідно до вимог пункту 4 Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 26.09.2001 № 1231 (в редакції постанови Кабінету міністрів України від 27.12.2019 № 1151), Міністерство фінансів України публікує перелік уповноважених банків, – відзначають у пресслужбі міністерства.

Зазначається, що на сьогодні уповноваженими є 42 банки. До переліку уповноважених банків входять, зокрема: АТ “Ощадбанк”, АТ КБ “ПриватБанк”, АТ АБ “Укргазбанк”, АТ “Укрексімбанк”, АТ “АГРОПРОСПЕРІС БАНК”, АТ “КБ “АКОРДБАНК”, АТ “Банк Альянс”, АТ “БАНК ВОСТОК”, АТ КБ “Глобус Банк”. Із повним переліком можна ознайомитися за посиланням.

Exit mobile version