“Велика реставрація”: на Тернопільщині відновлять щонайменше шість пам’яток архітектури

На Тернопільщині розпочинається «Велика реставрація». Це нова урядова програма, що передбачає відновлення пам’яток культури та архітектури. До масштабного проекту потрапить щонайменше шість об’єктів краю. Відібрані пам’ятки відремонтують за кошти з державного бюджету.

Програма «Велика реставрація» з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини розрахована на декілька років і передбачатиме різні системи фінансування, зокрема державно-приватне партнерство. На першому етапі фінансування передбачено 300 млн грн, які необхідні для підготовки проектної документації.

«Ми опрацьовуємо, які пам’ятки історії та культури можемо розглядати як концесійні проекти», – сказав Володимир Зеленський.

Загалом, в Україні за три наступні роки планують відреставрувати близько 150 об’єктів культурної спадщини.

“Цьогоріч ми почали програму „Велика реставрація“. Мова про відновлення українських замків, українських музеїв, наших театрів, інших перлин історичної та культурної спадщини. За три наступних роки буде відреставровано близько 150 таких об’єктів по всій Україні”, — розповів Володимир Зеленський.
Exit mobile version