Розбірки на Тернопільщині: гінеколог побив сімейну лікарку?

Фото: Нова Тернопільська газета

«Накинувся на мене з кулаками, гримнув до стіни, до батареї, кинув на тапчан і почав копати…» — ледве стримує емоції сімейна лікарка Оксана Криницька з Монастириськ. Жінка стверджує, що її побив відомий місцевий лікар-гінеколог. Інцидент стався 1 лютого у кабінеті сімейної лікарки. Причина такого звірства —доповідна, яку Оксана Володимирівна напередодні написала на свою медсестру, котра є цивільною дружиною гінеколога.

Після побиття у сімейної лікарки діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій м’яких тканин. Два тижні вона перебувала в лікарні, лише днями вийшла на роботу, – пише Нова Тернопільська газета. Мешканці Монастириськ активно обговорюють цю неприємну подію, згадують й інші «гріхи» любителя розпускати кулаки. Водночас кажуть, що гінеколог — хороший спеціаліст, надавав допомогу багатьом жінкам під час пологів.

Конфлікт через… дружину гінеколога

До інциденту Оксана Криницька перенесла важку форму коронавірусу —майже три місяці її рятували в лікарні у Тернополі. Повернулася на роботу, довелося надолужувати все, а тут ще й нема порозуміння з медсестрою.

“Коли я була в лікарні з коронавірусом, мене заміняла завідуюча амбулаторії. Добре побачила, як «працює» моя медсестра, тому написала на неї дві доповідні. Я вже не раз говорила, що не можу працювати з медсестрою, але терпіла дотепер. У мене дві тисячі пацієнтів, роботи багато, адже зараз пандемія. Люди приїжджають із сіл, дороги заметені, треба кожного вислухати, призначити лікування. А медсестра замість допомогти кричить на пацієнтів, байдикує в робочий час. Приїжджає бабуся з села на консультацію. «Ви навіщо приїхали? Не могли піти до фельдшерки, щоб вам тиск поміряла?» — підвищує голос до літніх людей. Не підбирала слів і до мене. «Закрий рот!» — таке й ще гірше я часто чула на свою адресу. Завідуючу вона теж могла обізвати по-різному. Замість того, щоб опрацьовувати декларації, виписувати електронні рецепти і відправляти по селах, вона пила каву, сиділа в телефоні. Витримати таке було годі! На мої прохання взятися за роботу не реагувала. Врешті я не витримала і написала на неї доповідну. Просила перевести її на інше місце, у нас є лікарі, які не мають медсестер, можна щось змінити. Зараз завдяки медичній реформі медсестра не «прив’язана” до лікаря. Кожен має свої обов’язки і повинен їх якнайкраще виконувати. Мій рішучий крок не сподобався гінекологу.”

Безкарний, бо — депутат ОТГ?

Написавши доповідну на медсестру, Оксана Володимирівна сподівалася, що ситуацію вирішать цивілізовано. Але поки зрухалося керівництво центрупервинної медико-санітарної допомоги, відбулося неприпустиме.

“У той момент я заповнювала амбулаторну картку, треба було подати документи на комісію. Поспішала — багато роботи. Відчиняються двері і тут залітає розлючений завідувач акушер-гінекологічним відділенням районної лікарні Анатолій Юшкалюк. Моя медсестра — його співмешканка. Без жодних пояснень лупить мене кулаком по голові, хапає за барки, за шию. Гримнув мене до стіни, до батареї, головою — до канта…

З мене злетіла сережка. Кинув на тапчан і почав копати. Медсестра взялася його віддирати. «Ти — гнида! Яка воша тебе висрала?! Хто ти така? Що ти собі дозволяєш? Я з тебе дух спущу…» — почав погрожувати мені. Це був шок! Він розлютився, бо я написала доповідну на його співмешканку. Напав на мене на робочому місці…

Я не маю до нього жодного стосунку, не підпорядковуюся йому. Яке мав право так чинити? Збіглися колеги, викликали поліцію, я написала заяву, дала пояснення. У такій ситуації я вперше — було дуже неприємно. Я ледве трималася, розповіла про все правоохоронцям. У мене піднявся тиск до 180, почала блювати, потемніло в очах. Завідуюча дала мені направлення до травматолога, невропатолога. Негайно приїхав мій батько, щоб доправити до Тернополя. Ми вирушили в дорогу, але мені ставало все гірше.
Довелося звертати до найближчої лікарні в Підгайці. Занесли мене в приймальню. Серед ночі викликали невропатолога, згодом — хірурга і реаніматолога. Підключили крапельницю. Стан був дуже поганий, адже в мене ще й до того ревматизм, цукровий діабет. Уночі я знепритомніла. Медсестра налякалася, викликала чергового лікаря. Через три дні стан трохи стабілізувався і мене доправили до Тернополя на КТ. Пройшла обстеження в обласного нейрохірурга. У мене діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій м’яких тканин. На голові — гулі, на тілі — синці. Зняла побої.

Два тижні я відлежала в лікарні, вісім днів — під крапельницею. А Юшкалюк ходить містом і підсмішковується. Вважає, що йому це зійде з рук, бо має підтримку — «плечі» у високих кабінетах. Містом поширюють чутки, нібито Анатолій Яремович надав мені фінансову допомогу. Яку допомогу?! За цей час він навіть не вибачився, не поцікавився, як моє здоров’я, ще й погрожує…

Його приватне життя мене абсолютно не цікавить, але це не вперше за ним «золоті верби ростуть». Він почувається безкарним у монастириськах, козиряє тим, що — депутат міської ради. Буду добиватися справедливого розслідування. Нехай відповість перед законом! Після інциденту в установі зібрали збори, медсестру, через яку мене побив гінеколог, перевели на інше місце. Прикро, що мені довелося таке пережити. Хтозна, як позначаться на здоров’ї травми…

Ситуацію прокоментував завідувача акушер-гінекологічним відділенням Монастириської районної лікарні Анатолій Юшкалюк.

“Не маю що сказати. Нехай вона розповідає. Нині кожен має право говорити, що хоче. Нічого такого не було”, — сказав лікар-гінеколог.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, за даним фактом порушили кримінальне провадження за ч.1 статті 125 ККУ — умисне легке тілесне ушкодження. Справу внесено до ЄРДР. Триває досудове розслідування, цього тижня очікують на результати судово-медичної експертизи.

Читайте також: На Тернопільщині водійка втратила свідомість під час руху авто

Exit mobile version