Спалах коронавірусу в психоневрологічній лікарні на Тернопільщині: відомі результати дослідження пацієнтів та медперсоналу

У Почаївській психоневрологічній лікарні на коронавірус вже протестували 90 контактних працівників та усіх 62-х пацієнтів. Про це повідомила в.о. директорки лікарні Ірина Цюман.

З чоловічого відділення коронавірус підтвердили в 27-ми пацієнтів, з жіночого – у 5-ти. З працівників захворіли 7-ро медиків та 5 інших працівників. На COVID-19 захворіла директорка лікарні, вона перебуває на лікуванні в Тернополі. Окрім неї, шпиталізовані до Почаївської районної – троє: два пацієнти і один працівник. Інші, в яких виявили коронавірус – або на самоізоляції в лікарні, або на амбулаторному лікуванні, – каже Ірина Цюман.

Зазначимо, головний лікар закладу Лариса Василюк зараз перебуває на лікуванні у зв’язку з виявленим у неї гострої респіраторної коронавірусної інфекції COVID -19.

Читайте також: У приватній хаті підпільно проводив Богослужіння. На Тернопільщині священник, який помер від коронавірусу, міг заразити односельчан 

З 12 березня у лікарні запроваджено карантинні заходи. Зокрема, на планове лікування не приймаються нові пацієнти. Пацієнти, стан яких дозволяє продовжувати лікування в амбулаторних умовах, виписуються. 

Було запроваджено температурний скринінг всіх працівників перед робочою зміною, закуплені дезінфікуючі засоби, забезпечено жорсткі обмеження для спілкування з відвідувачами і між пацієнтами відділення для чоловіків і жінок. У самому Почаєві, у зв’язку із вірогідністю поширення інфекції, запроваджені жорсткі вимоги до дотримання санітарно-гігієнічних норм. Крім того, у закладі на стаціонарному лікуванні перебувають понад 40 пацієнтів, які потребують влаштування до закладів соціального захисту населення. До того ж, частина з них є мешканцями інших областей і навіть країн. У деяких втрачені документи, що посвідчують особу, – сказали напередодні в Офісі Омбудсмана України.

До слова, на ранок 4-го травня у Тернопільській області підтвердили ще 28 випадків захворювання на COVID-19. Загалом в області зареєстровано уже 896 випадків. Згідно з даними обласного лабораторного центру найбільше хворих на коронавірус – у Кременецькому районі.

Читайте також: “У нас не було респіраторів, ніякого індивідуального захисту…”: медсестра з Тернопільщини розповіла, як підхопила коронавірус

Нагадаємо, на Великдень віряни масово порушували карантинні обмеження, які ввели в Україні. Під час богослужіння, попри встановлені обмеження, людей впустили всередину храму. Через це кількість хворих на COVID-19 різко зросла.

Читайте також: Через масові порушення закону московський патріархат можуть виселити з Почаївської лаври?

Exit mobile version