ЗНО-2020: у МОН повідомили важливу інформацію для тернопільських випускників

Міністерство освіти і науки планує розпочати основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 25 червня. Документи про здобуття освіти випускники отримають наприкінці липня.

Про це сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Випускники зможуть отримати документи про освіту після проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Це орієнтовно відбудеться наприкінці липня. З 25 червня до 17 липня відбудеться основна сесія ЗНО, – сказала Любомира Мандзій.

При реалізації цього сценарію результати ЗНО будуть оголошені до 31 липня. Реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться 1 серпня. Прийом документів від вступників триватиме з 13 до 22 серпня, а навчальний рік для першокурсників розпочнеться 15 вересня.

Читайте також: Випускники без випускного: одинадцятикласники Тернополя можуть залишитися без святкування

Сьогодні стало відомо, що з 6 до 18 травня можна буде змінити місце складання ЗНО. Міністерство освіти дозволить це зробити тим учасникам, чия адреса фактичного проживання відрізняється від місця проживання.

Таку можливість мають ті учасники, місце проживання та заклад освіти яких розташовані в різних областях, або ж на відстані понад 150 кілометрів одне від одного. Учні шкіл-інтернатів, закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, які на час карантину поїхали додому в іншу область, можуть мати незручності з доїздом. Тому ми даємо їм можливість скласти тестування в найближчому до них пункті проведення ЗНО, – повідомляє пресслужба Міністерства освіти. – Нове місце складання ЗНО може бути в населеному пункті, який максимально наближений до місця проживання або перебування учасників.

Змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.

Читайте також: Стало відомо, коли завершиться навчання у тернопільських школах

Докладна інформація щодо процедури зміни місця складання ЗНО розміщена в Кабінеті керівника закладу освіти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Як проведуть ЗНО-2020:

Нагадаємо, у більшості шкіл Тернополя останнім днем навчання буде 29 травня. Однак рішення залишається за педагогічним колективом кожного окремого навчального закладу. До цього часу школярі навчатимуться, використовуючи інтернет, онлайн-конференції і телевізійні уроки. Вчителі Тернополя організували дистанційне навчання своїм учням.

Exit mobile version