На Тернопільщині членкиню виборчої комісії засудили до 5 років позбавлення волі

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині судили членкиню виборчої комісії. Жінка привласнила 4 бюлетені. Розглянувши матеріали справи, суд призначив обвинуваченій покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років. Окрім цього, жінці також заборонено впродовж аналогічного періоду обіймати певні посади.

Теребовлянською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 158-1 КК України стосовно членкині виборчої комісії, яка під час проведення місцевих виборів отримала 4 чужі виборчі бюлетені й незаконно проголосувала замість інших осіб.

Розслідуванням встановлено, що 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів, одна з представниць виборчої комісії, під час відвідування виборців з метою голосування за місцем їх проживання у с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, незаконно отримала 4 виборчі бюлетені для голосування у виборах Теребовлянського міського голови. Жінка взяла бюлетені й проголосувала замість виборців-жителів цього села, які на час проведення виборів не перебували за місцем свого проживання. Слідством з’ясовано, що особи, замість яких проголосувала членкиня виборчої комісії, 25 жовтня перебували у лікувальному закладі та у родичів в населених пунктах як Тернопільської області, так і за її межами”, – повідомили у прокуратурі Тернопільської області.

Теребовлянський суд ухвалив вирок, за яким особу визнано винною та призначено їй покарання за ч. 3 ст. 158-1 КК України у виді позбавлення волі на строк п’ять років з додатковим покаранням – позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Від відбування основного покарання її звільнено судом на підставі ст. 75 КК України.

Читайте також: У Тернополі судитимуть водія, який на несправній маршрутці збив чоловіка на моноколесі

Exit mobile version