Субсидії “живими грошима”: що очікує на тернополян, які вчасно не сплачують комірне

В Україні 25 відсотків субсидіантів, які не розрахувалися за комунальні послуги виданими на це “живими грошима”, ризикують втратити субсидії. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що за комуналку в цьому опалювальному сезоні вчасно розрахувалися близько 75% одержувачів субсидії у готівковковій формі.

Про ситуацію із нарахуванням та виплатою субсидії жителям Тернопільщини розповів директор Департаменту соцзахисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський.

“Всі субсидії були нараховані вчасно, відповідно до графіків. Кошти до області надійшли також вчасно. За березень ми мали 88 тисяч домогосподарств, а вже в квітні – 93 тисячі домогосподарств. Збільшення відбулося у зв’язку з проведенням доплати за збільшену норму споживання житлово-комунальних послуг. За березень було нараховано і виплачено субсидій у розмірі 98,7 мільйонів гривень, а за квітень – 66,1 мільйонів гривень. Чому за квітень менше – тому, що опалювальний період завершився 15 квітня”, – зазначає Вадим Боярський.

У боржників ще є час сплатити заборгованість і подати заявку на нові субсидії. Процес перепризначення субсидій на новий опалювальний сезон розпочинається у травні.

“Понад два місяці, а зараз, за інформацією Мінсоцполітики України, вже на погодженні постанова, де мова йде про три місяці протермінованої заборгованості – тільки тоді субсидія не буде перепризначатися. Збільшення терміну також пов’язано з карантинними заходами, через які деякі люди не зможуть вчасно оплатити за комунальні послуги”, – розповідає директор Департаменту соцзахисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

Оплатити за комунальні послуги громадяни можуть, скориставшись допомогою листоноші, через онлайн сервіси, а також у банківських установах.

Exit mobile version