У навчальних закладах Тернополя пройдуть патріотичні читання з ініціативи політичної партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість”

Ідею провести культурно-просвітницькі «Патріотичні читання» серед школярів запропонував на сесії Тернопільської міської ради Олександр Смик — депутат фракції “Порядок. Відповідальність. Справедливість”, а також бард, поет, драматург.

Пан Олександр каже, що вирішив внести таку пропозицію через українофобську позицію деяких представників вищої влади в Україні:

“Коли Україна вшановує пам’ять своїх героїв, дехто Портнов виграє декілька судових справ. Спочатку окружний адміністративний суд міста Києва ставить під сумнів інформацію з підручників з історії України щодо Революції Гідності. Далі той самий суд забороняє вшанування українських історичних особистостей, таких, як полковника української армії Остряниці, полковника Сидора, письменника та журналіста Уласа Самчука… “

Саме тому Олександр Смик виступив з ідеєю провести в закладах освіти і культури заходи, на яких молоді люди змогли б дізнатися про життя і подвиги наших українських героїв.

“Я пропоную доручити закладам освіти та культури звернутись до національних спілок з метою встановлення справедливості щодо українських знакових постатей і провести патріотичні читання. Це буде наша відповідь людям, які хочуть зруйнувати українські засади і розхитують українську державність”, — сказав Олександр Смик.

Депутати Тернопільської міської ради підтримали пропозицію фракції «Порядок. Відповідальність. Справедливість».

Читайте також: “У мене немає орденів – боровся за волю України”: свідчення повстанця ОУН-УПА Михайла Дармопука з Тернопільщини

Exit mobile version