На Тернопільщині працюють більше 60 іноземців з 27-ти країн світу

Фото: мережа Інтернет

53 дозволи на застосування праці іноземних громадян із 20-ти країн світу видав (продовжив термін дії) Тернопільський обласний центр зайнятості у 2020 році. Найбільше дозволів на працевлаштування в Україні отримали громадяни Турецької Республіки, Вірменії та Польщі. Станом на 1 січня 2021 року на Тернопільщині 46 роботодавців використовують працю 61 іноземного громадянина з 27 країн.

Майже дві третини іноземців, які офіційно трудяться на теренах області, обіймають керівні посади та належать до категорії «засновники та/або учасники, а також бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні», – повідомляють у Тернопільській ОДА.

В області іноземці працюють на виробництві (39,1%), у сільському господарстві (11,9%), в торгівлі (20,7%), сфері обслуговування і надання послуг (14%), переробній промисловості, будівництві та інших сферах (14,3%).

На початок 2021 року на Тернопільщині 46 роботодавців використовують працю 61 іноземного громадянина з 27 країн. Зокрема: Польща, Турецька Республіка, Німеччина, Таїланд, Азербайджан, Вірменія, ФРН, Королівство Данія, США, Швейцарія, Латвія, Франція, Китай, Болгарія. Білорусь та ін.

Читайте також: У Тернополі понад 2 тисячі дітей безкоштовно харчуватимуться у шкільних їдальнях 

Exit mobile version