Тернопільські школярі своєю творчістю підтримують діток, які зараз перебувають у лікарнях

25 січня в Тернополі розпочався конкурс на найкращий малюнок для діток, що захворіли. Його символічна назва “ОДУЖУЙ!” є водночас ще й побажанням дітям, які зараз перебувають у лікарнях міста, від їх однолітків. У ньому можуть брати участь школярі від 1 по 11 клас. 11 лютого 2021 року, у Всесвітній день хворого, відбудеться виставка кращих робіт і нагородження переможців конкурсу. Роботами переможців буде прикрашено стіни дитячих лікарень та поліклінік міста.

Ініціатором цього конкурсу є благодійний фонд «Порядок. Відповідальність. Справедливість». Автори ідеї – директори чотирьох шкіл нашого міста. Захід проводиться за підтримки міського голови Тернополя Сергія Надала.

«Це ж так важливо для дітей: не почуватися самотнім, залишеним, нецікавим, коли ти потрапив у лікарню», – каже Оксана Добровольська, директорка ТНВК №14, одна з авторів ідеї.

Раніше дітки не відчували лікарняного режиму так гостро, адже у них була можливість вийти з палат, побавитися на ігрових майданчиках, зустрітися з друзями, які прийшли їх провідати. Тепер, через карантинні обмеження, лікарняні стіни тиснуть особливо відчутно. Малюнки, зроблені спеціально для них такими самими дітьми, піднімуть їм настрій, допоможуть швидше одужати та повернутися до своїх друзів.

Лілія Вавринів, директорка школи №28, бачить у цьому конкурсі ще й виховну мету:

«У рамках цього заходу вчителі проведуть заняття, де розкажуть дітям про важливість підтримки і співчуття. Зараз, коли у школах впроваджується інклюзія, це дуже актуально. Адже адаптація до умов інклюзивної освіти потрібна не лише діткам з особливими освітніми потребами, а й учням класу, в який така дитина приходить. Ми щодня говоримо з ними про взаємодопомогу».

Співавторкою ідеї є також директорка Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети Марія Гудима.


«Мої вихованці сприйняли цей конкурс з особливою цікавістю, адже вони майбутні художники. Позмагатися за призи у такому чудовому мистецькому конкурсі, отримати дипломи учасників, а, головне, знати, що твій малюнок прикрасить коридор лікарні і подарує радість дітям – це особливі стимули для творчих дітей», – вважає Марія Гудима.

Підтримує своїх колег і директор школи №10 Андрій Газилишин:

«Перше і найголовніше завдання педагогів – виховати Людину. Дитина може мати нахили до точних наук чи бути гуманітарієм, вести себе ідеально чи трохи пустувати, але найважливіше те, чи здатна вона на співчуття та підтримку. Бо саме ці якості є найважливішими у здоровому суспільстві».

Благодійний фонд «Порядок. Відповідальність. Справедливість» запрошує всі школи міста долучитися до цієї акції. Давайте, разом зробимо світ трішечки кращим! Запрошуємо до участі усі навчальні заклади Тернополя. Телефонуйте за номером: 096-98-20-200.

Exit mobile version