Понад 50 тисяч вареників для українських військових наліпили на Тернопільщині (Відео)

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині запрацювала “Файбрика різдвяного вареника”. Благодійна акція діє в краї п’ятий рік поспіль. Цьогоріч до ліплення смаколиків для військових на схід долучилися жителі 15 сіл Байковецької ОТГ. Наліпили 50 тисяч вареників.

Робота кипіла у кожній школі, у кожному дитячому садочку. Господині просівали борошно, замішували тісто та ліпили вареники з картоплі. Дорослі та діти готували з молитвою, колядою та надією на те, що російсько-українська війна якнайшвидше закінчиться та усі захисники повернуться додому живими.

“Для військових, вони захищають Україну і їм потрібне тепло і вони хочуть підтримки, щоб знати, що у них все вийде”, – каже учасниця благодійної акції Настя.

Щороку кількість вареників, які готують для військових збільшується. Цьогоріч епідемія коронавірусу внесла свої корективи, відтак, частина людей, аби не допустити поширення вірусу, ліпили вареники вдома і приносили їх у пункти збору. Сьогодні усе передадуть на передову.

“Багато жіночок зголошуються і йдуть ліпити вареники для наших воїнів на Сході. В мене син на Сході. І мені дуже, як кожній мамі, болить і щемить серце. Але надіюсь, що дасть Бог і буде все добре і та війна закінчиться“, – розповідає жителька с.Лозова Байковецької ОТГ Наталя Руда.

“У нас були встановлені рекорди. Перший рік ми хотіли наліпити 15 тисяч вереників, ми тягнулись до того – було 15. Минулого року було 35, а цього року ми рекордів не встановлюємо, в нас в кожному населеному пункті, а їх є 15, проходить такий захід“, – каже голова Байковецької громади на Тернопільщині Анатолій Кулик.
Exit mobile version