На 90 році життя помер знаний тернопільський священик Михаїл Шевчишин

31 січня помер відомий священник  Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, відомий місіонар, проповідник, ієрей підпільної УГКЦ, отець-редемпторист Михаїл Шевчишин.

«Дорогі браття і сестри! Нині відійшов до Господа отець Михайло Шевчишин, ЗНІ. Просимо про молитву за упокій його душі. Вічная пам’ять!», – йдеться у повідомленні тернопільської парафії Успення Пресвятої Богородиці у Фейсбук.

Михаїл Шевчишин народився 28 липня 1931 року в селі Дмитровичі, біля Судової Вишні, Мостиського р-ну, Львівської області. У 1992 році переїхав до Тернополя та був настоятелем редемптористів, які обслуговували новостворену парафію Матері Божої Неустанної Помочі, а також храм Успіння Пресвятої Богородиці.

З вересня 1993-го року призначений настоятелем парафіяльної спільноти при храмі Успеіння. Ним залишався, за винятком короткої перерви у 1996-му, до 2005 року. Багато часу посвячував місійному служінню, відвідуючи парафії з місіями та реколекціями.

Нагороджений орденом Костянтина Острозького за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики в Україні.

Заупокійні богослужіння за о. Михайлом Шевчишином, ЗНІ відбудуться:

Понеділок, 1 лютого 2021, храм Успіння Пресвятої Богородиці м. Тернопіль, вул. Острозького, 55: 8:30 – заупокійна св. Літургія; 19:00 – чернечий Парастас. Впродовж дня можна попрощатися з покійним о. Михайлом у храмі Успення.

Вівторок, 2 лютого 2021, – перевезення домовини до Львова: 13:00 – Чин чернечого похорону у храмі свщмч. Йосафата, вул. Замарстинівська, 134, Львів.

Опісля, поховання на чернечому цвинтарі Редемптористів на Збиранці (Голосківське кладовище).

Exit mobile version