Допомагати військовим у карантин стало важче, – батько Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк

Війна триває, потреба військових у допомозі в період карантину тільки зросла. Керівник Штабу національного спротиву Збаразького району Володимир Голоднюк розповів про те, як справляються волонтери під час пандемії.

“П’ять років тому в нашому штабі ми жартували з того, що волонтер – це той самий прохач, тільки в цікавому положенні. Бо прохає не для себе і завжди при надії бути почутим. З того дня минуло шість років, а штаб працює й по досі. Військові як потребували, так і потребують нашої допомоги, особливо сьогодні”, – каже керівник Штабу національного спротиву Збаразького району Володимир Голоднюк.

Пандемія значно погіршила стан справ.

“Змінилось все. Через карантин знаходити меценатів та бажаючих допомогти стає все важче. Якщо раніше “очі в очі” можна було якось більше попросити і домовитися, то по телефону це зробити, звісно, важче. Проте, здатися ми не можемо. Війна триває. Працюємо дистанційно”, – розповідає Володимир Голоднюк.

За 6 років волонтерської діяльності потреби військових лише збільшилися. Необхідно абсолютно все. Та найбільше зараз, у період, карантину потрібно антисептиків.

“Як і раніше, найбільше на Схід потрібна різна техніки, дизельні генератори, а також генератори для зарядки. Дуже не вистачає антисептиків. Нещодавно ми закупили їх на 35 тисяч гривень”, – каже Володимир Голоднюк.

Через зупинку руху транспорту доставляти необхідні для військових товари стало значно важче. Доводиться шукати альтернативні шляхи.

“Зараз ми все передаємо військовим за допомогою “Нової Пошти”. Раніше доставляли самі, особливо, дороговартісні речі. Зараз мусимо ризикувати – вибору немає. Чекати військові не можуть”, – додає пан Володимир.

Люди живуть так, ніби війна закінчилася.

“Зараз, у карантин, люди більше переключилися на власні потреби, дбають про себе. Усвідомлення того, що в нашій державі йде війна наче притупилася у їхній свідомості. Чи то люди просто змучилися, чи просто стали черствими… Але війна не закінчилася – вона триває. Ми продовжуємо працювати, бо якщо перемога – то тільки разом! Все буде Україна!”, – керівник Штабу національного спротиву Збаразького району Володимир Голоднюк.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:
✔ ПриватБанк
5168 7573 8911 4036
одержувач – Володимир Голоднюк
✔ № рахунку UA23 338783 00000 26000055109726
ПАТ КБ ПРИВАТБАНК
ЄДРПОУ 39570509
Призначення платежу – благодійна допомога для потреб АТО.

Exit mobile version