На Тернопільщині підрозділи тероборони готують за стандартами НАТО

Фото: АрміяІнформ

На Тернопільщині триває підготовка особового складу місцевої бригади територіальної оборони. Вперше в цьому році резервісти та військовозобов’язані, які входять до організаційного ядра підрозділів територіальної оборони десяти районів Тернопільської області, зібралися на навчальному центрі окремої артилерійської бригади ОК «Захід», аби вдосконалити військовий вишкіл. Практичні заняття тероборонівців, де відшліфовувалися вправи бойової підготовки, відбулися у рамках програми «Єдиного стрілецького дня».

Як повідомляє “АрміяІнформ”, резервісти та військовозобов’язані підвищували рівень готовності до виконання своїх обов’язків, удосконаливши порядок дій у разі настання воєнної загрози. Участь у навчанні взяло понад 100 осіб із районів області.

За словами командира окремої бригади територіальної оборони ОК «Захід» майора Івана Марченка, крім стрільб зі стрілецької зброї, учасники навчалися облаштовувати блокпости й оглядати транспорт, долати мінно-вибухові загородження, тренувалися надавати невідкладну домедичну допомогу, а також займалися тактичною підготовкою.

– Заходи «Єдиного стрілецького дня» здійснюються для того, щоб військовозобов’язані та резервісти, за необхідності, могли якісно виконати реальне бойове завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Заняття проводять досвідчені інструктори, які мають бойовий досвід відсічі та стримування ворога на території Донецької та Луганської областей. Головне завдання, яке поставлено перед нами – це підготувати наших краян до захисту території Тернопільської області, – зазначив майор Іван Марченко.

Слід відзначити, що на Тернопіллі резервісти та військовозобов’язані, які залучалися до заходу, почали тренування відповідно до стандартів НАТО.

Приміром, під час занять з тактичної медицини за основу брали натовський алгоритм надання допомоги MARCH (Massive hemorrhage–Airways–Respiration–Circulation-Hypothermia) – сучасна система допомоги пораненому. Він включає основні послідовні пункти надання допомоги, серед яких: Mh (масивна кровотеча) – зупинка кровотечі, що загрожує життю; A (дихальні шляхи) – забезпечення прохідності дихальних шляхів; R (дихання) – закриття всіх відкритих ран грудної клітки; C (циркуляція) – повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; H (гіпотермія/ЧМТ) – попередження гіпотермії.

– Під час надання домедичної допомоги на полі бою ми використовували натовський протокол. Наші підрозділи територіальної оборони з тактичної медицини діятимуть так само, як і армійці Альянсу. Тобто, під час можливих спільних навчань українські тероборонівці виконуватимуть аналогічну роботу як і військовослужбовці країн-партнерів, – розповів інструктор з тактичної медицини Володимир Грицина.

Читайте також: Тернопільщина готується до вакцинації від Covid-19 (Відео)

Exit mobile version