Коронавірус лютує на Тернопільщині: Кременеччина другий день поспіль б’є антирекорд по кількості нових хворих

На ранок 3-го травня у Тернопільській області підтвердили ще 45 випадків захворювання на COVID-19. Загалом в області зареєстровано уже 868 випадків. Згідно з даними обласного лабораторного центру найбільше хворих на коронавірус – у Кременецькому районі.

249– жителі Кременецького району, 178– жителі Монастириського району, 102 – жителі Шумського району, 62 – жителі Бучацького району, 68– жителі міста Тернополя, 50 – жителі Чортківського району, 43 – жителі Заліщицького району, 24 – жителі Козівського району, 19– жителі Лановецького району, 13– жителі Борщівського району, 13– жителі Збаразького району, 12 – жителі Гусятинського району, 10 – жителі Теребовлянського району, 10 – жителі Тернопільського району, 5 – жителі Підгаєцького району, 4– жителі Підволочиського району, 3 – жителі Бережанського району, 3 – жителі Зборівського району, – повідомляє Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: “Як, собі брати такі гроші, а людям по 3000 не дати?”: медична працівниця з епіцентру “коронавірусного пекла” на Тернопільщині обурена відсутністю зарплатні та обіцяних державною доплат

Тільки за 2-3 травня у Кременецькому районі підтвердили 49 випадків захворювання на коронавірус.

За результатами досліджень методом ПЛР ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України” в Кременецькому районі зареєстровано 28 випадків лабораторно підтверджених діагнозів на COVID-19, а саме: м. Кременець – 1; м. Почаїв – 7; с. Башуки – 14; с. Весела – 2; с. Старий Почаїв – 3; с. Старий Олексинець – 1, – зазначає заступник голови Кременецької РДА Вячеслав Онишкевич. – 2 травня в Кременецькому районі підтверджено 21 випадок: м. Кременець – 9; м. Почаїв – 1; с. Великі Бережці – 6; с. Града – 2; с. Іква – 1; с. Жолоби – 1; с. Старий Кокорів – 1.

Нагадаємо, на Великдень у Почаєві віряни масово порушували карантинні обмеження, які ввели в Україні. Під час богослужіння, попри встановлені обмеження, людей впустили всередину храму. Загалом освятити великодній кошик прийшли близько 300 людей. Через це кількість хворих на COVID-19 різко зросла.

Читайте також: Через масові порушення закону московський патріархат можуть виселити з Почаївської лаври?

Наразі в Олександрівській лікарні Києва з коронавірусом перебуває четверо священників з Почаївської лаври.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької РДА прийняла рішення про припинення роботи карантинних постів у місті Почаїв, які встановили 21 квітня. Натомість, облаштували два контрольно-пропускних пункти на в’їздах в Кременецький район. 

Пости встановлено на дорозі Н-02 зі сторони Радивилівського району та на дорозі М-19 зі сторони Дубенського району Рівненської області. На них цілодобово нестимуть службу працівники поліції. Основне завдання – проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед учасників дорожнього руху щодо важливості дотримання всіх карантинних обмежень. Правоохоронці також  перевірятимуть документи та з’ясовуватимуть причину приїзду, здійснюватимуть температурний скринінг громадянам, – зазначають у поліції.

Читайте також: “Ніхто не міг подумати що ця Корона, подолає такого сильного чоловіка”, – помер житель Монастирищини, який боровся з COVID-19

До слова, у Кременці запрацювала телефонна служба психологічної підтримки людей, які потребують кваліфікованих порад через психологічний стан під час карантину. Таку ініціативу започаткували в Кременці працівники центру соціальних служб та інклюзивно-ресурсного центру за підтримки міської ради.

Ми орієнтувалися, що в першу чергу телефонуватимуть люди, які мають сім’ї і мають дітей. Так наразі і є. Найчастіше телефонують батьки. Які мають маленьких дітей або молодшого шкільного віку. Є випадки, коли зверталися старшокласники. А ось люди, старші 60-ти років, до нас не звертаються. В більшості люди хотіли б почути навіть від психологів якісь медичні поради, але ми рекомендуємо звертатися до медиків. Також питають, що робити, якщо важко психологічно, якщо назрівають якісь кризи, бажають підтримки, розвантаження. Тоді психологи надають їм допомогу, – зазначає директорка Кременецького районного центру соціальних служб Алла Злочевська.

Ще 21 березня в Інтернеті з’явилася інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської лаври. У статті йшлося, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.

Читайте також: Навіть у час епідемії, коли частина українців не знає, за що жити, тернопільські чиновники продовжують збирати “данину”

Зазначимо, кожного дня в країні фіксується не менше 400 нових випадків інфікування COVID-19. На даний момент налічується 11913 хворих. За останню добу підтверджено 502 нових випадків зараження коронавірусом. Також росте число летальних результатів від COVID-19: на сьогоднішній день померло 288 осіб.

Читайте також: Люди, із села на Тернопільщині, де померлий священник підпільно проводив Богослужіння, відмовляються проходити тест на коронавірус

Водночас, варто зауважити, кількість тих, що вилікувалися від інфекції становить 1547 осіб. Зокрема, 127 жителів Тернопільщини, у яких діагностували коронавірус, одужали. Серед них – найбільше уродженців Монастириського району – 70. У Кременецькому районі, де коронавірус тільки “набирає обертів”, поки всього 4-ро людей побороли недугу.

Exit mobile version