У Тернополі жінка мало не отримала штраф за неправильне носіння маски (Відео)

У Тернополі працівники поліції активно перевіряють громадян та підприємців на дотримання карантинних вимог. Так, в одній із місцевих крамниць інспектор помітив відвідувачку, яка неправильно носила маску. На перший раз порушницю не оштрафували, вона відбулася попередженням.

“В особи була відсутня маска на носі. На роті була, а от на носі ні, що є порушенням. На перший раз ми не складали протокол, обмежилися попередженням”, – каже дільничний офіцер поліції Назар Цюпик.

Тернополянка пані Галина прикрий випадок пояснила тим, що маска при розмові просто не тримається на носі, а сповзає вниз. Каже, щоразу доводиться поправляти. Інспектор помітив її саме у той момент, коли так і сталося.

“Ми тільки-но зайшли в магазин і доньці легенько сповзла маска. Коли розмовляємо, вона автоматично сама сповзає. Неочікувано з’явилися інспектори і зробили нам зауваження, хотіли складати протокол. Перший раз стикнулася з такою ситуацією. Дуже здивована та шокована. Не думала, що у Тернополі таке буває”, – розповідає тернополянка пані Галина.

Нагадаємо, з 21 листопада в Україні почали діяти штрафи за відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях і транспорті. За порушення передбачений штраф – від 170 до 255 гривень. Такий самий штраф діє й за неправильне носіння масок чи респіраторів. Норма про 17 тисяч гривень залишається чинною для всіх інших порушень правил карантину.

Більш детально про порушення щодо носіння масок та штрафи у попередньому матеріалі: Відзавтра українців штрафуватимуть за відсутність маски та її неправильне носіння

Також Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає штраф для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски. За законопроєкт №3890 проголосував 241 депутат. Більш детально про це за посиланням: Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у відвідувачів

Читайте також: У Тернополі розшукали чоловіка, якого підозрюють у розстрілі 11-річного Максима Капустяника (Відео)

Exit mobile version