Тернопільський студент Дмитро Кирилів виступить з оркестром у Римі та Відні

Фото: Тернопільська обласна рада

Студента Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької запросили виступати у Римі та Відні. Дмитро Кирилів вже сьогодні добре знаний музикант в Австрії і не тільки. Продовжує навчатися, та ніколи не забуває про те, хто допомагав йому ступати перші кроки.

Дмитро Кирилів пригадує, в дитинстві мав неабияку енергію. Щоб якось її вгамувати, бабуся віддала 5-річного хлопця грати на сопілці. Через три роки він змінив інструмент – почав грати на кларнеті. Зізнається, що до 11 років не надто полюбляв музичне навчання. Та подальші участі у конкурсах та перемоги таки закохали його у музику. Тож після закінчення 9-го класу вирішив вступати в тоді ще Тернопільське музичне училище імені Соломії Крушельницької.

У коледжі Дмитро продовжив освоювати кларнет. Хлопець дякує за науку викладачам закладу Євгену Гайді та Михайлу Віятику. Каже, загалом та людяність, яка є у всіх працівників Тернопільськоого мистецького коледжу, згуртовує учнів, дає їм можливість далі вчитися в кращих мистецьких вишах і виступати у великих єврпейських залах.

«Багато студентів нашого коледжу зараз продовжують навчання в Києві, Одесі, Львові, Харкові. ТПрацюють в кращих оркестрах не тільки України, а й за кордоном. Зокрема, мої товариші, з якими я подружився у коледжі, сьогодні підвищують фах у різних університетах Польщі – від Кракова до Вроцлава, а також в німецькому місті Ессен», – розповідає Дмитро Кирилів.

У 2020-му юнак дізнався про конкурс, який проводив Музичний університет Samnium. Через пандемію конкурс Міжнародного оркестрового відбору Auditions Awards відбувався онлайн. Дмитро надіслав своє відео соло-композиції і незабаром отримав відповідь – він пройшов у другий тур. На цьому етапі учасникам надіслали ноти і дали завдання зіграти оркестрові труднощі. Гру тернополянина міжнародне журі оцінило у 77 балів. Це дозволило Дмитру посісти призове третє місце та подарувало можливість виступати у складі оркестру в Римі та Відні влітку 2021 року.

Сьогодні Дмитро успішно продовжує навчатися у консерваторії Відня. Хлопець радіє, що здобуті в Тернопільському мистецькому коледжі ім. Соломії Крушельницької знання, дозволили йому стати частинкою мистецького світу Австрії і дякує усім, хто допоміг ступати перші кроки.

Читайте також: У Тернополі нагородили переможців міських конкурсів «Різдвяне диво» та «Феєрія новорічного міста» (Відео)

Exit mobile version